Home / TEMA DANA / Ispovest češkog potpukovnika: Zapad je na Kosovu je izvršio genocid nad Srbima a masovne ubice su postali junaci!

Ispovest češkog potpukovnika: Zapad je na Kosovu je izvršio genocid nad Srbima a masovne ubice su postali junaci!

Češki potpukovnik koji je odlučio da vrati ordenje NATO Marek Obrtel izjavio je da je NATO zločinačka organizacija zbog zločinačke politike onih koji ga vode.

češka- vojska

„NATO ne bi bio takav kada bi zaista služio samo odbrani zemalja članica od spoljne agresije, ali je takva, zločinačka politika onih koji ga vode. Oni deluju pod lažnom parolom borbe za slobodu, demokratiju, ljudska prava i humanitarne ciljeve, a koriste je za agresiju po celom svetu“, rekao je Obrtel.

On je za „Večernje novosti“ pojasnio da zloupotreba NATO u praksi izgleda tako da bude napadnuta država koja zbog bilo kog razloga postane nepodobna, neposlušna, „ili jednostavno svetski hegemonisti imaju nekakve interese povezane sa njom“.

„Prvo se iznutra rastura medijskim kampanjama, obojenim revolucijama, čačkanjem u najosetljivije tačke, etničke podele ili verske razlike. Prostije rečeno, destabilizuje se“, naveo je Obrtel.

Prema njegovim rečima, zatim se nađu površni izgovori ili se iskoristi pre toga inscenirano nasilje nad stanovništvom.

„Onda nastupa NATO sa svojim jedinicama, praćen humanitarnim organizacijama i posmatračkim misijama, kao navodni zaštitnik ljudskih prava i sloboda. Brzo posle njih dolaze `biznismeni` i počinju da obnavljaju zemlju, odnosno da realizuje svoje interese“, objasnio je Obrtel.

On je ocenio da je BiH „prošla donekle bolje nego Kosovo“. „I najokoreliji pristalica teorije o tome kako se ravnomerno i pravedno pomaže `obema suprotstavljenim stranama` primetiće duboke razlike koje postoje između Republike Srpske i muslimansko-hrvatske federacije, naravno na uštrb Republike Srpske“, naveo je Obrtel.

Obrtel je istakao da je Kosovo velika evropska tragedija. „Mogu slobodno da kažem da je reč o genocidu nad srpskim narodom. Dozvolili smo ili bolje reći prouzrokovali tako nešto u našoj kući u Evropi“, naglasio je Obrtel.

500Doktor Marek Obrtel, nekadašnji potpukovnik češke vojske, obratio se krajem protekle godine ministru odbrane Češke, zatraživši da mu se oduzme ordenje koje je dobio u NATO misijama od BiH do Avganistana.

On je kao neposredni povod za svoju odluku naveo aktuelne događaje u Ukrajini, ali je iz Generalštaba češke vojske izašao odmah zbog svega što je, kako ističe, video na Kosovu i Metohiji.

„Na Kosovu se dogodio genocid nad Srbima, koji je prouzrokovao Zapad… Bio sam svedok i kako narko-mafijaši postaju uvaženi predstavnici takozvane države Kosovo, a masovne ubice junaci“, istakao je Obrtel.

Check Also

POSLE 3. NOVEMBRA SAD ĆE BITI NA IVICI GRAĐANSKOG RATA- OVO SU SCENARIJA KOJA SLEDE..

Sjedinjenim Državama se približava najoštrija politička kriza. Evo najverovatnijeg scenarija te krize. 1. Verovatno je …