Home / TEMA DANA / ISTINA SA UKRAJINSKOG FRONTA: OVO JE SVE VREME BIO CILj RUSKE ARMIJE..!

ISTINA SA UKRAJINSKOG FRONTA: OVO JE SVE VREME BIO CILj RUSKE ARMIJE..!

Ukrajinskoj vojsci ponestaje municije i zbog toga mnogi polažu oružje, izjavio je Eduard Basurin, portparol Narodne milicije Donjecke Narodne Republike.

„Čini se da sada počinju da stižu manje količine municije. Već sam jednom rekao da im je ponestalo zaliha“, saopštio je Basurin za TV kanal Rusija 24, prenosi agencija RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, ukrajinski vojnici koji polažu oružje priznaju da im je nestalo municije i da se zato predaju.

Stručnjaci navode da je upravo Rusima to i bio cilj. Da opkole glavne i udarne jedinice ukrajinske vojske i da im odseku logistiku.

Zauzimanje višemilionskih gradova i pokoravanje države od 44 miliona stanovnika sa „samo“ 200.000 vojnika u kratkom vremenskom roku nikada i nije bio cilj ruske vojske.

Prekini snabdevanje vojske oružjem, municijom i hranom i posao je završen. Čim su Rusi preuzeli kontrolu vazdušnog prostora ovo je bilo pitanje vremena. Avijacija i krstareće rakete konstantno dejstvuju po magacinima i na frontu i po dubini. Dronovi i obaveštajna mreža Rusije su potpuno razotkrili sve taktike, štekove i sredstva Ukrajine.

Sada je već i najvećim propagandistima sa Zapada jasno da su Ukrajinci, usled ruskih napada na skladišta oružja i goriva, kao i preciznog uništavanja atriljerijskih oruđa iz vazduha od strane ruske avijacije i dronova, ali i sa zemlje od strane artiljerije, veoma tanki s tehnikom, oružjem, gorivom, pa i hranom. Epilog je neminovan.

Ukrajina jedino i dalje ima daleko više vojnika na terenu što prividno donosi kakav takav balans. Rusija je odlučila da specijalnu operaciju izvede sa što manje ljudstva, odnosno sa što manje žrtava. Ipak, i sa minimalnim (neophodnim) brojem vojnika do sada su uspeli da oslobode veliki deo istočne Ukrajine, ali i da izvedu potpunu izolaciju ukrajinske vojske, koja se usled nedostatka municije i sredstava, sve češće odlučuje na predaju.

(Mediji)

Check Also

UDARNO: Putin radikalno promenio strategiju u Ukrajini! Evo šta se dešava..

Ruska Federacija, u okviru specijalne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine, sprovodi niz važnih geopolitičkih mera …