Home / TEMA DANA / ISTORIČAR SELIMOVIĆ O PODGREVANJU NOVOG RATA NA BALKANU: Mnogi muslimanski političari i verski poglavari bi kod nas pod hitno trebali da se pošalju kod psihijatra ili u zatvor dok još nije kasno..

ISTORIČAR SELIMOVIĆ O PODGREVANJU NOVOG RATA NA BALKANU: Mnogi muslimanski političari i verski poglavari bi kod nas pod hitno trebali da se pošalju kod psihijatra ili u zatvor dok još nije kasno..

Piše: Salih SELIMOVIĆ
500
Zabrinjavajuće je stanje međunacionalnih, međuverskih i političkih odnosa u našim zemljama, Evropi pa i u skoro celom svetu. Posebno su u žiži nepovoljnih zbivanja i destrukcije Balkan, Ukrajina, Turska i ostali Bliski Istok što se neminovno odražava i nas.

Problemi sa muslimanima su sve evidentniji. Deo muslimana sve više ide u verski ekstremizam i terorizam što sigurno nije pravo rešenje.

To je veoma opasan put koji vodi u nesreću i muslimane i hrišćane.

Nas boli naša muka i kao musliman hoću da kažem da bi mnogi muslimanski političari i verski poglavari kod nas pod hitno trebali da se pošalju kod psihijatra ili u zatvor dok još nije kasno. Kao izrazit primer opasnog ratnohuškačkog i destruktivnog ponašanja navodim Bakira Izetbegovića, Sulejmana Uljanina i sad trenutno zaćutalog Muamera Zukorlića.

S druge strane, ako tražimo stvarni uzrok takvim opasnim pojavama u islamskom svetu, moramo se setiti agresija hrišćanskih SAD i nekih zemalja EU na Irak, Libiju, Avganistan, Siriju. Setimo se šta su hteli da urade sa Ukrajinom na vratima Rusije gde situacija još nije čista, kao ni sa nama.

Sada nastoje da i u Turskoj naprave haos, jer se pomirila sa Rusijom, mada je sa Erdoganom sve neizvesno.

Zbog nemogućnosti odbrane od tih agresija – ide se u verski ekstremizam i terorizam iako se time ne rešavaju uzroci.

salih- selimovic

Istoričar Salih Selimović

SAD i NATO čak i stvaraju te terorističke grupe i ISIL i pothranjuju njihove aktivnosti kako bi imali opravdanje za bombardovanja i rušenja naprednih arapskih i islamskih režima.

Sve to oni čine zbog njihovih ekonomskih interesa (nafta, gas, geostrateški položaj).

Sjedinjene Države – sa članicama NATO – tom svojom taktikom političkih pritisaka, ucena, agresija, rušenja naprednih režima, finansiranjem terorističkih grupa, finansijskim iscrpljivanjem i razaranjem privreda unose strah i nesigurnost i očiglednu pretnju novim svetskim ratom. Ipak, verovatno da oni to rade dozirano i sa tzv. kontrolisanim haosom.

Oporavkom Rusije, pametnom i odlučnom politikom predsednika Putina izmiče se prljava i agresivna dominacija SAD i NATO-a. Zato postoji opasnost da se izmakne kontroli „dozirani haos“.

Nama stalno guraju Albance i Hrvate na vrat pa i muslimane Bošnjake, što me posebno boli. Divljanje ustaštva u Hrvatskoj i ugrožavanje preostalih Srba na Kosovu i Metohiji i farsa sa ZSO se čini sa migom iz NATO-a i EU kako bi se Srbija isprovocirala i još više ponizila.

Crnogorce i muslimane Bošnjake su oteli kao i veliki deo Hrvata, koji su bili Srbi katolici, a i najveći deo Makedonaca. Na redu je da razbiju jedinstvo i preostalog srpskog nacionalnog korpusa kako bi ostvarili definitivan slom Srbije kao suverene države, a srpskom narodu zatrli nacionalni i kulturni identitet.

Pritiskaju Srbiju sa svih strana i teraju naše političare da popuštaju i obmanjuju naš narod u neko neodređeno i ko zna koliko daleko bolje sutra.

Nudi se EU kao jedini put Srbije što je velika obmana i podvala.

Nisam siguran da je naša Vlada dorasla da se izbori sa pritiscima, pretnjama, licemerjem i kandžama MMF-a, pogotovo što neki njeni članovi aminuju sve što se od njih traži iz nekih ambasada ne uvažavajući naše nacionalne i državne interese.

Sigurno je vama sve ovo poznato, ali želim da se podsetimo i podelimo zajedničku brigu za budućnost srpskog naroda i našu državu Srbiju.

 

Check Also

PROTOJEREJ IZ SAD: ZAŠTO ĆUTI VRH SPC-a? ONAKO SE NI STOKA NE TUČE A KAMOLI SVOJ NAROD!

Proteklih nekoliko dana smo bili svedoci nemilih događaja u Srbiji gde se narod pobunio protiv …