Home / TEMA DANA / „Iza jučerašnjeg Zukorlićevog „Pohoda na Hadžet“ stoji uspostava „Islamskog kalifata na Balkanu“!“

„Iza jučerašnjeg Zukorlićevog „Pohoda na Hadžet“ stoji uspostava „Islamskog kalifata na Balkanu“!“

Politički analitičar Dragomir Anđelković ocijenio je da jučerašnji „Pohod na Hadžet“ uniformisanih islamista u Novom Pazaru predstavlja pretnju, ne samo za Srbiju i Republiku Srpsku, već za celi Balkan, jer je očigledno da se iza toga krije namera uspostavljanje države „Islamski kalifat na Balkanu“.

dragomir andjelkovic medija centar

Anđelković je izjavio Srni da su mladići u zelenim uniformama i sa crvenim fesovima na glavi, te ratnim zastavama takozvane Armije BiH, koji su juče tobož odali počast Bošnjacima koji su streljani pre sedam decenija zbog saradnje sa tadašnjim okupatorom, mnogo opasniji i gori od pripadnika zloglasne „Handžar divizije“.

– Oni su mnogo gori jer su u svojoj prirodi i delovanju divlji i pokreće ih radikalni islam smatra Anđelković.

On je naglasio da se juče na teritoriji Srbije desila klasična vojna vježba i da vlasti Srbije sada moraju da reaguju, jer će se u suprotnom „sutra suočavati sa velikim posledicama“.

Komentarišući činjenicu da u srpskim medijima, koji se danima bave statusom zajedničkog srpsko-ruskog centra u Nišu i njegovom sudbinom, nema nijednog analitičkog osvrta na dešavanja u Novom Pazaru, Anđelković je rekao da zapadni centri moći nameću temu koja njima odgovara.

On kaže da isti ti centri moći stoje i iza tvorevine „Islamski kalifat“ koju su stvorili i nad kojom sada gube kontrolu.

Sandžački muftija Muamer Zukorlić juče je predvodio oko hiljadu ljudi u manifestaciji „Pohod na Hadžet“, kojom su odali počast Bošnjacima koje su komunisti pogubili kao saradnike okupatora u Drugom svetskom ratu.

Učesnici kolone imali su na sebi zelene uniforme, crvene fesove i nosili zastave Islamske zajednice i ratne zastave takozvane Armije BiH.

(Srna)

Check Also

ŠOK OTKRIĆE: SRBIJA NEMA NAJVEĆE ZALIHE LITIJUMA NA SVETU, NISMO NI U PRVIH 10! OVO JE ISTINA..

Naprednjački političari, očajni zbog pobune naroda protiv eksploatacije litijuma i dolaska kompanije Rio Tinto u …