Home / TEMA DANA / IZA KULISA: Politički zaokret srpske vlade od EU, Vulin kao prethodnica.. Ovo je poručio između redova..

IZA KULISA: Politički zaokret srpske vlade od EU, Vulin kao prethodnica.. Ovo je poručio između redova..

vulinFoto: Beta

Ministar u tehničkoj Vladi Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da EU treba da ima pažnju Srbije onoliko koliko Srbija ima pažnju EU.

Vulin je, komentarišući odluku EU da ne otvori pregovaračka poglavlja 23 i 24 o članstvu sa Srbijom rekao da je to više pitanje odnosa Brisela prema Beogradu, nego stava Velike Britanije i Hrvatske.

“Jako je teško poverovati da su Srbiju na evropskom putu blokirale Velika Britanija koja je EU napustila i Hrvatska, koja samo što je ušla u EU. Mislim da je ovo pitanje više politika Brisela i odnos Brisela prema Beogradu, a da nisu u pitanju ove dve zemlje”, rekao je Vulin novinarima.

On smatra da Srbija treba da nastavi u pravcu dostizanja standarda i ciljeva koji su zapisani između ostalog u Poglavljima 23 i 24.

Vulin je istakao da je za nas dobro da imamo dobru i uređenu zemlju, vladavinu prava, efikasnu policiju i tužilaštvo, a to da li ćemo biti članovi EU, kako je rekao, očigledno nije nešto o čemu ćemo mi odlučivati, ili o čemu ćemo sami odlučiti.

“Mislim da je ovo dobar povod da možda razmislimo o svojoj spoljnopolitičkoj orijentaciji i da možda i ponovo procenimo našu politiku prema EU. EU treba da ima pažnju Srbije onoliko koliko Srbija ima pažnju EU”, zaključio je Vulin.

(Tanjug)

Check Also

ŠOK OTKRIĆE! „ALBANIJA POSTALA NESTALNA ČLANICA SAVETA BEZBEDNOSTI UN PO INSTRUKCIJI VUČIĆA“

Predsednik Narodne stranke i bivši predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić izjavio je da je …