Home / TEMA DANA / Izetbegović došao u Novi Pazar po nalogu stranih službi da pokrene procese konfrontacije između muslimana i Srba..

Izetbegović došao u Novi Pazar po nalogu stranih službi da pokrene procese konfrontacije između muslimana i Srba..

 

sandžak- bosnjaci- pazarPredsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović dolaskom u Novi Pazar gura prst u oko srpskim vlastima i prenosi poruku zvanične Ankare i turskog predsednika.

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine kontinuirano zastupa politiku Redžepa Tajipa Erdogana, a dolazak u Srbiju, ali ne u Beograd, i ne na sastanak sa predstavnicima Vlade, svojevrsna je poruka vlastima u Srbiji. Poznavaoci prilika smatraju da nije slučajnost što Izetbegović dolazi u Novi Pazar, a ne ide u Banjaluku.

– Izetbegović ne može ništa dobro da donese, on dolazi u funkciji Erdogana da pokrene procese konfrontacije između muslimana i Srba. On je Erdoganov kurir, prenosi poruke Istanbula, pošto on nije u mogućnosti, to su tam-tam, ratnohuškačke poruke. Erdogan želi slobodan prostor za sređivanje stanja u Turskoj, a za to mu treba nered na granicama EU, u zoni koju SAD gledaju kao svoju. Najbolji link do ispunjenja tog cilja je Izetbegović i njegov politički brat Sulejman Ugljanin – kaže analitičar DŽevad Galijašević.

Dolazak Izetbegovića se s druge strane može tumačiti i kao pokušaj davanja veštačkog disanja Ugljaninu i njegovoj partiji.

Nakon izlaska iz Vlade i osetno slabijeg rezultata na aprilskim izborima, Ugljanin kao da je nestao. Osim toga što se ređe pojavljivao u javnosti samim tim što ga nema u izvršnoj vlasti, njegovo mesto u Beogradu kao predstavnik građana iz raške oblasti, pored predsednika SDPS Rasima LJajića, zauzeo je bivši muftija i lider BDZ Muamer Zukorlić.

500Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović stiže danas u Novi Pazar gde će prisustvovati sednici Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) i obeležavanju 26 godina osnivanja Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka. On će predsedavati sednicom koordinacije ogranaka SDA iz regiona, a prisustvovaće i svečanoj sednici BNV. Po podne će govoriti i na svečanosti SDA Sandžaka, na kojoj će se prisutnima obratiti i Sulejman Ugljanin.

Lider SDPS Rasim LJajić kaže da je dolazak Bakira Izetbegovića stranačka stvar.

– Reč je o sestrinskim strankama i u tom smislu ne vidim ništa loše. Dobro je što će tokom boravka u Novom Pazaru Izetbegović razgovarati sa predstavnicima opštinske uprave – navodi LJajić.

LJajić nije precizirao hoće li se lično sresti sa predsedavajućim Predsedništva BiH.

Inače, Opština Tutin i Kancelarija za mlade danas na Gradskom trgu u Tutinu organizuju skup podrške turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu

(Blic)

 

 

 

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …