Home / TEMA DANA / IZRAELSKI OBAVEŠTAJAC: AKO UVEDU NOVE SANKCIJE RUSIJI DOBIĆE PAKAO KAKAV NI U SNU NISU SANJALI!

IZRAELSKI OBAVEŠTAJAC: AKO UVEDU NOVE SANKCIJE RUSIJI DOBIĆE PAKAO KAKAV NI U SNU NISU SANJALI!

Ruska Federacija je sposobna da na najoštriji mogući način reaguje na nove sankcije SAD i Evrope koje je nedavno najavio američki lider DŽozef Bajden.

Poznati izraelski vojno-politički ekspert, bivši šef tajne službe Nativ, Jakov Kedmi, došao je do ovog zaključka nakon analize situacije u međunarodnoj areni.

U direktnom prenosu programa Solovjev LIVE, Kedmi je detaljno govorio o tome do čega će dovesti novi pokušaj Zapada da izvrši pritisak na Rusiju, a objasnio je i kakav je radikalan odgovor Moskva pripremila na „paklene“ sankcije SAD.

Jakov Kedmi je pre svega podsetio da je ranije predsednik SAD Džozef Bajden rekao da je Zapad spreman da uvede nove sankcije Rusiji.

Reč je o velikom paketu ekonomskih mera koje su osmišljene da zadaju ozbiljan udarac ruskom finansijskom sistemu. Ovaj dokument je već dobio naziv „paklene“ sankcije.

Prema rečima politikologa, Rusija neće tolerisati takve napade Zapada na sebe i preduzeće aktivne mere odmazde koje će brzo i efikasno rešiti ovaj problem.

Moskva je pripremila radikalan odgovor na „paklene“ američke sankcije, uključujući upotrebu sile.

Kedmi je uveren da će, ukoliko Zapad uvede novi paket sankcija, rusko rukovodstvo početi da sprovodi programe koji će zadati težak udarac Evropi i Sjedinjenim Državama.

Tako će Moskva odbiti da isporučuje bilo kakve energente zapadnim zemljama, isključujući susedne države iz opšte energetske mreže.

„Prekid isporuke struje, uglja i nafte Ukrajini je jedan od faktora.

Prekid isporuke nafte i gasa Evropi je drugi faktor.

Danas teško da će Evropa moći bez ruskog gasa. S druge strane, Ukrajina neće izdržati ni dan ako se zaustavi zamena u Rusiji i Belorusiji“, objasnio je Kedmi.

Moskva bi takođe mogla da izradi jedinstveni plan, po kome će evropski vazdušni prostor proglasiti za bespilotnu zonu i blokirati transport u Crnom i Baltičkom moru.

„Rusija je već prešla barijeru kada nije bila spremna da upotrebi silu da otkloni nezakonite akcije neprijateljskih zemalja. Rat je rat“, rezimirao je politikolog.

(Webtribune.rs)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …