Home / TEMA DANA / UDARNA VEST! RUSKI AVION, IZ KOJEG SE IZDAJU NAREĐENJA ZA NUKLEARNE UDARE, POJAVIO SE NA GRANICAMA UKRAJINE!

UDARNA VEST! RUSKI AVION, IZ KOJEG SE IZDAJU NAREĐENJA ZA NUKLEARNE UDARE, POJAVIO SE NA GRANICAMA UKRAJINE!

Ruski Il-96-300PU leteo je u blizini ukrajinske granice. Ruski avion Il-96-300PU, koji se koristi za kontrolu oružanih snaga u slučaju nuklearnog sukoba ili za kontrolu velikih jedinica, neočekivano se pojavio na granicama Ukrajine.

Činjenica da se, prema zapadnim izvorima, na granici Rusije i Ukrajine nalazi skoro 200 hiljada vojnika Oružanih snaga Rusije, izazvala je paniku u Kijevu.

Štaviše, kratko pre toga na nebu iznad Rusije pojavila su se dva strateška raketna bombardera Tu-95, koji su, iako su se kasnije uputili ka Ohotskom i Japanskom moru, izazvali veliku zabrinutost u Kijevu.

Poznato je da je let ruskog Il-96-300PU bio veoma kratak, međutim, sudeći po ruti leta, simuliran je pravi let aviona u slučaju oružanog sukoba punog razmera.

Još nema detalja o ovome, međutim, izneti su predlozi da je reč o probnom letu.

Ipak, stručnjaci primećuju da su argumenti Kijeva često potpuno neosnovani.

Let ruskog centra za kontrolu jedinica na terenu ne može se ni nazvati provokativnim, pošto se odigrao u vazdušnom prostoru Rusije.

Ipak, ovo je veoma dobar signal za Kijev da će, ako Ukrajina nastavi da pravi provokacije, pre ili kasnije takav avion će zaista početi da se pojavljuje na ukrajinskim granicama, ali verovatno ne sam, napominju stručnjaci.

Veruje se da je ovo jedna od poslednjih opomena Moskve uzavrelim duhovima u Ukrajini kao i onima koji iza scene upravljaju celom ovom situacijom.

(Webtribune.rs)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …