Home / TEMA DANA / KINESKI EKSPERTI: RUSIJA SE SPREMA ZA NOVI NAFTNI RAT KOJI ĆE ODLUČITI SVE..

KINESKI EKSPERTI: RUSIJA SE SPREMA ZA NOVI NAFTNI RAT KOJI ĆE ODLUČITI SVE..

Novinari kineskog portala Sohu objavili su članak o ruskim planovima za stvaranje posebnih skladišta za formiranje strateških rezervi nafte.

Takva strategija će omogućiti zemlji da kompetentno organizuje svoju energetsku sigurnost. Autori članka su sigurni da će se ugljovodonici skladištiti u posebnim podzemnim bunkerima.

Ranije su mediji prenosili da su predstavnici društva Ruski gas došli do predloga za stvaranje nekoliko skladišta u kojima će se stvoriti strateška rezerva nafte.

Predlaže se da se „crno zlato“ čuva u određenim podzemnim šupljinama koje su formirane u rudnicima kamene soli.

Novinari kineskog portala su naglasili da će takav „lukav trik“ Rusije omogućiti zemlji da se pripremi za nove naftne ratove, koji mogu da nastanu usled pada potražnje za „crnim zlatom“, kao i da obezbedi energetsku sigurnost zemlje.

„Stvaranje takvih skladišta postaće sredstvo kojim se obezbeđuje energetska sigurnost zemlje“, uvereni su novinari.

Kineski analitičari takođe su rekli da će se skladištenjem izbeći posledice mogućeg smanjenja proizvodnje nafte.

Rusija će moći lako da sebi i drugim zemljama obezbedi energetske resurse, bez obzira na situaciju na svetskom tržištu nafte, a takođe će se zaštititi u slučaju novog naftnog rata

Webtribune.rs

Check Also

POSLEDICE ĆE BITI UŽASNE: VAŠINGTON SE UPUSTIO U “FRONTALNI NAPAD”, KOJI PRETI DA SE PRETVORI U EKONOMSKU KATASTROFU ZA CEO SVET

Izraelski politički ekspert Jakov Kedmi opisao je suštinu američke strategije protiv Kine, koja bi na …