Home / TEMA DANA / KONAČNO MU REKAO– BOLNA ISTINA KOJU BAKIR NEĆE DA ČUJE: Sprema se ogromna kriza!

KONAČNO MU REKAO– BOLNA ISTINA KOJU BAKIR NEĆE DA ČUJE: Sprema se ogromna kriza!

balkan-rat

Dešavanja u Predsedništvu BiH pokazala su da nije donesena odluka o pokretanju revizije presude po tužbi BiH, kaže predsednik RS Milorad Dodik.

Dodik navodi da je Bakir Izetbegović izazvao krizu koja dugo neće biti rešena, a od koje će štete imati BiH.

Dodik je rekao da je očito da je Izetbegović odlučio da napravi totalnu krizu, ali mora biti svestan da ne postoje formalno-pravni osnovi za pokretanje revizije.

„Bez obzira na razloge Izetbegovića, jasno je da on ulazi i uvodi novu praksu ponašanja u zajedničkim Institucijama BiH i sada oni koji iz Republike Srpske govore o tome kako se ne treba ponašati, ovako ili onako. Sada im je jasno da Izetbegović ne okleva da izađe iz svih institucija i sistema onda kada njemu to odgovara“, naveo je Dodik.

U Sarajevu je danas održana vanredna sednica Predsedništva BiH na kojoj je to kolektivno telo trebalo da se izjasni o zahtevu za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije, ali je sednicu najpre napustio Izetbegović, a potom i hrvatski predstavnik Dragan Čović.

Predsedavajući Mladen Ivanić je konstatovao da je sednica Predsedništva održana, ali da na njoj nije doneta odluka o tom zahtevu.

Prema Dodikovim rečima, današnja događanja su sasvim novi sled događaja.

„Što se same revizije tiče, sve je potpuno jasno, ja sam uveren da je Bakir Izetbegović izazvao takvu krizu u BiH koja se dugo neće rešiti i najviše će štete imati BiH, za koju se on zalaže.

Njegova priča o genocidu i agresiji je potpuna laž, ne mogu Srbi iz Republike Srpske i Federacije i isterani iz Sarajeva biti agresori, niti je počinjen genocid onako kako on zamišlja“, izjavio je Dodik.

Srpska mora sačuvati jedinstvo u ovom važnom trenutku, poručio je.

„Republika Srpska mora ostati jedinstvena u ovome i jedinstvo moramo graditi isključivo u činjenici da nam je savršeno jasno da su stalno prisutni napori Bošnjaka Muslimana iz Sarajeva da načine štetu Srbima u celini, pogotovo Republici Srpskoj“, zaključio je Dodik, prenela je RTRS.

(Tanjug)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …