Home / TEMA DANA / KOSOVSKE TAJNE SLUŽBE INFILTRIRANE NA JUGU SRBIJE: Sprema se akcija za preuzimanje kontrole..

KOSOVSKE TAJNE SLUŽBE INFILTRIRANE NA JUGU SRBIJE: Sprema se akcija za preuzimanje kontrole..

Kosovske vlasti s aktuelnim predsednikom skupštine Kadrijem Veseljijem na čelu sve vreme održavaju kontakte sa političkim predstavnicima Albanaca na jugu Srbije i iniciraju njihovo ujedinjenje.

Kako saznaje „Blic“, Veselji na taj način kontroliše situaciju i sprema se za eventualnu akciju u cilju preuzimanja kontrole u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa ako se i kada za to stvore uslovi.

– Veselji tokom svoje karijere na čelu tajne nelegalne bezbednosne službe ŠIK pokušava da stvori nukleus organizacije i da obuči kadar neke buduće albanske obaveštajne službe koja će u pogodnom momentu biti legalizovana i infiltrirana u velikom talasu na prostor Srbije, koji se graniči sa Kosovom i Metohijom, a koji je naseljen Albancima, radi organizovanja diverzantsko-terorističkih akcija, ali zbog organizovanja oružane pobune – otkriva izvor „Blica“ iz bezbednosnih struktura.

Nakon potpisivanja Sporazuma o rešavanju krize na jugu Srbije, maja 2001. godine i nakon demobilizacije Odbrambene vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca, bivši čelnici ove organizacije iniciraju organizovanje i delovanje albanskih terorista u novonastalim uslovima.

Skrivaju oružje korišćeno za vreme oružanih sukoba, a deo šalju na Kosovo i Metohiju i u Makedoniju. Takođe, organizuju niz terorističkih akcija uz administrativnu liniju sa KiM i pucaju na punktove policije i vojske SCG, postavljaju protivtenkovske mine, maltretiraju građane kako bi iznudili novac, bave se kidnapovanjem, pljačkaju….

Od početka dvehiljaditih do danas, težnja Albanaca da zadrže uticaj na jugu Srbije je sve vreme prisutna. Teroristi koji su aktivni na prostoru juga Srbije održavaju najneposredniju vezu s ekstremistima u pokrajini – Ramušem Haradinajem, Emrušom Đemailjijem, kao i sa Kadrijem Veseljijem i njegovim zamenikom Eljmijem Rečicom koji ovoj grupi terorista obezbeđuju širu logističku podršku i bazu.

Kao jedno od uporišta nelegalne službe ŠIK na jugu Srbije, pominje se opštinski Odbor za zaštitu ljudskih prava u Bujanovcu. Na čelu odbora je Šaip Kamberi koji je u kontaktu sa Đumšitom Osmanijem, rukovodiocem odeljenja ŠIK u Gnjilanu.

– Članovi Odbora su angažovani na prikupljanju podataka o bezbednosnim strukturama i političko-bezbednosnim prilikama na jugu Srbije i šire – otkriva naš sagovornik.

Pre manje od dve godine počelo je da se šuška o objedinjavanju političkog nastupa albanske manjine na jugu Srbije.

Kako otkriva izvor našeg lista, Veselji je u septembru 2016. godine u Prištini održao odvojene susrete sa predstavnicima Albanaca iz Bujanovca – Šaipom Kamberijem, liderom Partije za demokratsko delovanje i predsednikom opštine i predsednikom Partije demokratskog progresa Jonuzom Muslijuom, kao i sa liderima Albanaca iz Preševa – predsednikom opštine i strankom Alternativa za promene Šćiprimom Arifijem i predsednicom SO Preševo Arditom Sinani.

Veselji je dao direktne instrukcije liderima Albanaca na jugu Srbije da se ujedine.

– I danas, u svakom trenutku, Veselji prati pažljivo sve što se na jugu Srbije dešava, spreman je da reaguje, a znamo svi šta to znači – zaključuje naš izvor.

Prljavo finansiranje

Prema podacima do kojih smo došli, Kadri Veselji i Azem Sulja su organizatori i izvršioci 90 odsto terorističkih napada na KiM. Funkcionisanje tajne nelegalne službe ŠIK na čijem je čelu Veselji vrši se isključivo kroz nelegalne poslove – trgovinu drogom, oružjem i akciznom robom. Takođe, Veselji i njegovi ljudi stavljaju pod svoju zaštitu pojedine albanske biznismene koji im zauzvrat daju novac za izdržavanje ŠIK.

Check Also

UDARNA VEST: NIJE HAMAS TRAŽIO OBUSTAVU RATA NEGO IZRAEL- ŠOK RAZLOZI

Izraelski mediji prenose da je Tel Aviv molio SAD da posreduju u prekidu vatre tokom …