Home / TEMA DANA / KREĆE RAT U SNS: KURIR U IME VUČIĆA NAPAO NEBOJŠU STEFANOVIĆA? (FOTO)

KREĆE RAT U SNS: KURIR U IME VUČIĆA NAPAO NEBOJŠU STEFANOVIĆA? (FOTO)

Bivša supruga Duška Šarića postavila je na Instagram fotku iz restorana „Temperament“, za koji su mediji objavili da je u suvlasništvu ministra Nebojše Stefanovića, Aleksandra Papića i Ace Bosanca. Poslednja dvojica dovode se u vezu s Belivukom.

Svetlana Ceca Dimitrić Šarić, bivša supruga Duška Šarića, na društvenoj mreži Instagram objavila je fotografiju na kojoj je, slučajno ili ne, otkrila sastanak u restoranu „Temperament“ u Beogradu, čiji je suvlasnik Aleksandar Kajmaković, zvani Aca Bosanac, nedavno privođen zbog svojih veza s Veljkom Belivukom, zvanim Velja Nevolja!

Na fotografiji se u prvom planu vidi bivša supruga rođenog brata Darka Šarića, osuđenog na 15 godina zatvora zbog šverca 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike, ali se u pozadini, za susednim stolom, vidi kako sede Nebojša Stefanović, ministar odbrane, kontroverzni biznismen Aleksandar Papić i estradni kompozitor Damir Handanović. Uslikani su dok su, očito, vodili poverljiv razgovor, približeni jedan drugome. Sudeći po opisu ispod fotografije, Ceca se slikala na svom rođendanu.

Sumnjivo vlasništvo

Restoran „Temperament“ u kom je fotografija nastala, podsetimo, bio je u žiži javnosti i pre nekoliko dana, kad je policija na saslušanje zbog sumnjivih poslova, iza kojih, kako se sumnja, stoji Veljko Belivuk, privela Kajmakovića. Prema pisanju medija, Kajmaković je tada na saslušanju navodno izjavio „da je na predlog Slaviše Kokeze, predsednika FSS, s njim i Nebojšom Stefanovićem, koji je u to vreme bio ministar policije, otvorio ‘Temperament’ u Beton hali“.

Kajmaković je, kako su pisali mediji, izjavio da ga je Stefanović tada uputio na Aleksandra Papića kao kontakt osobu, i predstavio mu ga kao svog „čoveka od poverenja“, a dogovor je, kako je navodno rekao, bio da prihodi od restorana idu 50 odsto Stefanoviću i Papiću, a po 25 odsto Kajmakoviću i Kokezi.

Demantovao

Pošto su delovi izjave date policiji isplivali u javnost, ove Kajmakovićeve navode demantovao je ministar Stefanović. On je ocenio da je reč o brutalnim izmišljotinama i besramnim pokušajima kaljanja njegovog imena.

– Zgrožen sam apsolutnim izmišljotinama koje su objavljene i to o nečemu što je lako proverljiva informacija. Jasno je da u Srbiji svako može da kaže šta god mu padne na pamet, ali zarad istine želim da istaknem da je reč o patetičnoj laži i da nije bilo teško proveriti da se radi o neistinama, koje plasiraju izvori iz pojedinih krugova. I to krugova s pozamašnim imovinom i nekretninama, a koji su uporni u iznošenju svojih insinuacija zarad pokušaja moje političke diskreditacije – naveo je Stefanović u saopštenju za medije.

Međutim, i nakon što je ministar demantovao da je suvlasnik „Temperamenta“, mediji su nastavili da objavljuju da on ipak jeste jedan od vlasnika pomenutog lokala.

Ko je Papić

ČOVEK IZ SENKE

Kako smo ranije pisali, Aleksandar Papić rođeni je brat Gorana Papića, bivšeg zamenika načelnika SBPOK. On je navodno bio blizak i Belivuku, a kamere su snimile kako dolazi u bunker na stadionu Partizana, i to navodno u društvu Kajmakovića. Papić je, kako su mediji pisali, navodno Belivukovom klanu pomagao u reketiranju, a više puta je urgirao i da se Belivukovi ljudi koji su hapšeni u policijskim akcijama puste na slobodu.

– Godinama važi za moćnika i nekoga ko je praktično iz senke pomagao Belivuku – podsetio je izvor.

Policija pretresla „Kasinu“

INSPEKTORI IZ KLUBA ODNELI DOKAZE

Policija je juče pretresla klub „Kasina“ na Terazijama u Beogradu, čiji je suvlasnik Aleksandar Kajmaković, zvani Aca Bosanac.

Jake policijske snage su čitavog dana češljale lokal, a dovedeni su i psi.

– Pretražen je svaki pedalj, posebno prostorije koje je koristilo obezbeđenje. Navodno su uzeti i snimci sa kamera. Inspektori su pregledali i dokumenta. Sve vreme je bio prisutan menadžer „Kasine“ – kaže izvor i podseća da je obezbeđenje „Kasine“ u leto 2020. navodno preuzeo Belivuk.

Inspektori su juče, nakon četiri sata, napustili „Kasinu“ i odneli su crnu kesu, najverovatnije s dokazima. Sa njima je otišao i menadžer. Inače, Tužilaštvo za organizovani kriminal, koje vodi istragu protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka, vodi i predistražni postupak u kom se ispituju finansijski tokovi kriminalnih aktivnosti ove grupe.

U okviru te predistrage, u utorak je na informativni razgovor priveden i Kajmaković, koji je govorio o svojim vezama s Belivukom.

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …