Home / TEMA DANA / KUSTURICA OTKRIO: Zapadna Evropa i SAD će napasti Rusiju poput Napoleona i Hitlera (VIDEO)

KUSTURICA OTKRIO: Zapadna Evropa i SAD će napasti Rusiju poput Napoleona i Hitlera (VIDEO)

Postoji scenario u kome Rusiju mogu da napadnu zapadna Evropa ili SAD, rekao je Emir Kusturica za RT, ističući da su Napoleon i Adolf Hitler to pokušali jednom, ali obojica nisu uspeli.

“Zapadna Evropa ili Amerika će pokušati učiniti ono što je Napoleon pokušao” , naglasio je Kusturica dok govori o odnosima između Moskve i Zapada.

“Napoleon je otišao u Rusiju sa 600.000 vojnika i vratio se sa 30.000.  Hitler je poražen, ” nastavio je.

Ipak, poznati režiser smatra da će za pet godina postojati Evroazijski kontinent koji će ujediniti ljude i učiniti svoje živote boljim, ali samo pod jednim uslovom – ako nema “velikih ratova”.

“Ujedinjenje evroazijskog kontinenta ekonomski – ne mora biti politički – može se desiti na kraju … To će biti neizbežan scenario” , naglasio je on. On je dodao da će Istok i Zapad biti jedinstveniji i da će moći “proizvoditi robu” unutar Evroazije.

Kusturica smatra da je “veštački svet” koji kreiraju mediji i “evropska elita” u procesu “degradiranja”.

“Imamo Nemačku koja je na vrhu ekonomskog uspeha, ali imamo krizu migranata koja se uvozi spolja” , rekao je on, naglašavajući da se ne protivi migraciji kao fenomenu.

“Cela Evropa je podeljena” , rekao je on, ističući da tražioci azila neće ići u Saudijsku Arabiju, “jednu od najbogatijih okruga na svetu”, već u Nemačku.

“Da li se oni (migranti) upravljaju idejom da unište Evropu i izmešaju krv Evrope kako ne bi imali nacionalne države, već da imaju regione u kojima religija i kultura neće biti važni , zapitao se on.

Prema rečima srpskog režisera, svet je trenutno svedok “uništavanja Evrope” . On naglašava da politika elite “proizvodi krizu” na Bliskom istoku, “stvara ratove” što je dovelo do priliva migranata u Evropu.

Oni koji rade na ovoj “degradaciji” samo “započinju ratove i otvaraju vrata haosa”, objašnjava Kusturica.

Evropa trenutno doživljava najgoru izbegličku krizu od Drugog svetskog rata. Broj tražilaca azila u EU je prošle godine dostigao 650.000, prema statističkim podacima Eurostata.

Aplikacije su uglavnom poticale iz Sirije, Nigerije i Avganistana. Nemačka, Italija, Francuska, Grčka, Španija i Velika Britanija učestvuju u većini kod svih kandidata za prvu prijavu boravka, pokazuju podaci.

Check Also

SRPSKI PATRIJARH O VLASTIMA U CG: „IZDALI SU AMFILOHIJA..“

Patrijarh srpski Porfirije kritikovao je vlast u Crnoj Gori koja je, kako je rekao, izneverila …