Home / TEMA DANA / KUSTURICA POSLAO PORUKU PUTINU: Ruski narod je u Drugom svetskom ratu spasio svet, žrtvujući 26 miliona ljudi, a spašava ga i danas…

KUSTURICA POSLAO PORUKU PUTINU: Ruski narod je u Drugom svetskom ratu spasio svet, žrtvujući 26 miliona ljudi, a spašava ga i danas…

kusturica

Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica čestitao je 9. maj – Dan pobede nad fašizmom predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu kao, kako je istakao, predsedniku i vođi velikog ruskog naroda koji je dao najveći doprinos u Drugom svetskom ratu na slamanju fašizma, donoseći svima nama slobodu“.

„Da nije bilo hrabrosti i odlučnosti ruskog naroda koji je dao polovinu svih žrtava u Drugom svjetskom ratu pitanje je kako bi svijet danas izgledao i ko bi njime vladao. Rusi su oslobodili Evropu žrtvujući više od 20 miliona ljudi, dok su mnoge druge moćne zemlje samo učestvovale u tom oslobađanju.

Autentična istorija govori da su Amerikanci ušli u Drugi svjetski rat iskrcavanjem u Normandiji tek poslije nesagledivog žrtvovanja Rusa za oslobađanje od fašizma“, istakao je Kusturica.

On je naglasio da je slobodoljubivi ruski narod u Drugom svjetskom ratu spasio svijet, a spašava ga i danas, ne dozvoljavajući da se povampireni fašizam i neokolonijalizam odomaći.

Kusturica je naveo da su Rusi sveti narod, jer su donosili slobodu i jednakost, prezirući svako tlačenje drugih naroda i svaki vid kolonijalizma.

„Rusija je danas velika snaga u odbrani od prekrajanja istorije koju pokušavaju sprovesti takozvane demokrate, potomci nekadašnjih fašista, novopečeni Hitlerovi sljedbenici. Ruski narod i ostali slobodoljubivi narodi to neće dozvoliti.

Zato Vam, poštovani predsjedniče, još jednom čestitam praznik pobjede nad fašizmom, jer Vi vodite narod koji je najzaslužniji za slobodu koju danas imamo“, poručio je Kusturica u čestitki predsjedniku Rusije.

(Srna)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …