Home / TEMA DANA / Lazanski: Prvi put u poslednjih deset godina Vojska Srbije tehnički ide napred.. Evo šta se trenutno dešava…

Lazanski: Prvi put u poslednjih deset godina Vojska Srbije tehnički ide napred.. Evo šta se trenutno dešava…

LAZANSKI

Srbija u poslednje dve godine ozbiljno modernizuje svoju vojsku, a prvi put u poslednjih deset godina Vojska Srbije tehnički ide napred, ocenjuje vojnopolitički komentator Miroslav Lazanski.

On navodi da vlada Aleksandra Vučića, osim što kupuje novu vojnu tehniku, obnavlja i staru, koja je dospela na skladišta sa kojih se vraća u upotrebu, i na taj način čini ogromne uštede.

– Poslednje dve godine kreće se ka bitnoj modernizaciji Vojske Srbije a radi se i na tehničkom osposobljavanju. Naša vojna industrija proizvela je neke bitne stvari, sada samo još da krene u serijsku proizvodnju i da to vojska kupi – Lazar 3, Nora B, Miloš…

U poslednje dve godine, naime, bitno je pojačan kvalitet naše vojske, prvo uz vozila koja proizvodi kompanija Jugoinport SDPR, ali i uz nabavku “migova” iz Rusije, PVO sistema iz Rusije i helikotere.

– Dakle, može se reći da vojska prvi puz uz zadnjih desetak godina tehnički ide napred – mišljenja je Lazanski kojeg najviše raduje i za kojeg je pun pogodak nabavka šest “migova” iz Rusije, eventualno osam iz Belorusije i 30 tenkova.

Lazanski smatra da su i prethodne vlasti mogle to isto da učine, ali da je očigledno da tome nisu poklanjale dovoljno pažnje. Međutim, Aleksandar Vučić je doneo pravu odluku

– Nasuprot tome, mnoga sredstva tehnike bacali su na skladišta, pa ih mi sada izvlačimo sa livada iz Smederevske Palanke, jer mogu da se koriste, i uvodimo ih u upotrebu.

– U firmu “SrboAuto” iz Ostružnice, koja svoj posao radi veoma uspešno, doveze se kamion sa otpada i ona od njega napravi nov po četiri puta nižoj ceni. To su velike uštetede.

– Tačnije, ne samo što se nabavlja nova tehnika iz domaćih fabrika i iz inostranstva, nego se obnavlja i postojeća stara tehnika koju su bivše vlasti bacile na livade – kaže Lazanski

Prema njegovim rečima, uz sve ovo, bitno je i zaposlenim u vojsci povećati plate, koje su male, a što je i najavio predsednik Vučić da će se dogoditi do kraja godine.

(Lj. R. – [email protected])

Check Also

ŠOK OTKRIĆE: SRBIJA NEMA NAJVEĆE ZALIHE LITIJUMA NA SVETU, NISMO NI U PRVIH 10! OVO JE ISTINA..

Naprednjački političari, očajni zbog pobune naroda protiv eksploatacije litijuma i dolaska kompanije Rio Tinto u …