Home / TEMA DANA / PREOKRET Lideri EU i Bugarske: Daćemo sve neophodne dozvole za „Južni tok“!

PREOKRET Lideri EU i Bugarske: Daćemo sve neophodne dozvole za „Južni tok“!

Bugarska će dati sve neophodne dozvole potrebne za početak gradnje „Južnog toka“ i rada na projektu, rekao je danas bugarski premijer Bojko Borisov nakon sastanak sa liderima evropskih zemalja na marginama samita u Briselu.

juzni_tok

„Dobio sam punu podršku i razumevanje od Evropskog saveta. Bugarska ne bi trebalo da bude odgovorna i da plaća kazne za suspenziju projekta“, rekao je Borisov, prenosi TASS0

Bugarski premijer otišao je u Brisel radi razgovora sa svojim kolegama o daljnjim postupcima u vezi sa „Južnim tokom“, od kojeg je Rusija odustala.

„Odgovor na moje pitanje o `Južnom toku` je jednoglasan – da treba da nastavimo sprovođenje međuvladinih sporazuma kako bi se izbegle parnice i kazne, kao što je bio slučaj sa projektom nuklearne elektrane Belene“, naglasio je Borisov.

Prema njegovim riječima, Bugarska ima obavezu da pripremi gradnju gasovoda, posebno podmorskog dela, i da objavi neophodne dozvole. Borisov je dodao da sada čeka odgovor od ruskog energetskog giganta „Gasproma“.

On smatra da, ukoliko „Gasprom“ ugasi projekat, uprkos dozvolama dobijenim od Bugarske, onda će to biti njegova krivica, a ne odgovornost Sofije.

(Srna)

 

Check Also

BLIŽI SE RAT NA DALEKOM ISTOKU: KAD POČINJE SUKOB KINE I SAD OKO TAJVANA?!

Neočekivano koliko i obeshrabrujuće, američki i kineski mediji došli su do konsenzusa koji nisu tražili. …