Home / TEMA DANA / Marija Zaharova: Amerika pripremila opasan scenario za Srbiju, evo šta će se dogoditi

Marija Zaharova: Amerika pripremila opasan scenario za Srbiju, evo šta će se dogoditi

5004Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, juče je sa Krima upozorila na opasne planove SAD i EU u Srbiji, ali i u Crnoj Gori i Republici Srpskoj.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, upozorila je juče da zapadne službe bezbednosti drsko i planski guraju Srbiju u „obojenu revoluciju“, to jest u nove krvave sukobe i revoluciju!

Zaharova je ovo prijateljsko upozorenje srpskim vlastima simbolično uputila sa Krima, ruskog poluostrva u Crnom moru koje je 2014. oslobođeno od ukrajinskih neonacističkih okupatora. Portparolka ruskog šefa diplomatije je u svojoj izjavi naglasila da više nema nikakve sumnje da Zapad finansira skupove pod simbolom „žute patke“.

„Obratili smo naročitu pažnju na tekstove u srpskim medijima o učešću američkih diplomata na mitinzima u Beogradu. Direktni organizatori tih antivladinih akcija jesu nevladine organizacije koje se finansiraju iz inostranstva. Očigledno je drsko mešanje u unutrašnje stvari država postalo rutinsko ponašanje na Balkanu… „ – istakla je Zaharova.

„Mišljenje većine građana se uporno ignoriše. Koriste se dobro uigrane šeme agresivnog mešanja u politiku suverenih država, koje se plaćaju spolja. Na primer, ulazak Crne Gore u NATO teče uveliko, ali za mišljenje Crnogoraca niko ne pita iako oni insistiraju na referendumu.

Istovremeno, priprema se teren i provokacija za još jednu obojenu revoluciju, ovog puta u Makedoniji… Praksa neskrivenog i dubokog mešanja na Balkanu se ukorenila!“ – podvukla je Zaharova.

Nešto ranije je upozoravao i Sergej Železnjak

Sergej Železnjak, jedan od najbližih Putinovih saradnika, nedavno je istakao da je „u Srbiji, državama bivše Jugoslavije i Ukrajini dobro poznato ko i kako inicira proteste i do kakve tragedije ti protesti dovode“. Železnjak je posebno podvukao:

„Savršeno je jasno da protesti u Beogradu pod simbolom žute patkice, u kojima su kao „posmatrači“ učestvovali predstavnici Stejt departmenta, kao i protesti u Banjaluci i Makedoniji, imaju nedvosmislene karakteristike operacije destabilizacije Balkana koju sprovode zapadne sile!“.

(Princip.me,Pravda)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …