Home / TEMA DANA / Marković otkriva: Nemačka i Britanija traže da Srbija prizna nezavisnost KIM-a, a Mađarska i Hrvatska ne dižu zidove same na granici sa nama!

Marković otkriva: Nemačka i Britanija traže da Srbija prizna nezavisnost KIM-a, a Mađarska i Hrvatska ne dižu zidove same na granici sa nama!

Predsednik Skupštine grada Jagodine i narodni poslanik Dragan Marković – Palma ocenio je danas da je Srbija u Briselu doživela novu nepravdu.

DRAGAN MARKOVIC

„Nemačka, neću reći tzv. prijatelj, poslednjih godinu dana bila je oduševljena radom i rezultatima Vlade Srbije, ispunjavanju obaveza koje je imala Srbija prema EU i onim svim što je Vlada uradila u Srbiji. Ocenila to veoma visokom ocenom i jučerašnji događaj je za nas veoma veliko iznenađenje i razočarenje da Nemačka i Velika Britanija sa Hrvatskom traže da Srbija prizna nezavisnost Kosova i Metohije“, rekao je Marković.

„Imajući u vidu da postoji Rezlucija 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjanih nacija, koja je na snazi, molimo tog pisca koji je pisao taj amandman da pročita Rezoluciju 1244 i videće da je to pravna nepravda“, rekao je Marković na konferenciji za medije kojoj je prisustovao i ambasador Kine u Srbiji Li Mančang (Manćang).

„Ja sam prvi od političara u Srbiji posumnjao da Mađarske ne pravi sama zid na granica sa Srbijom i da Hrvatska nije sama donela odluku da blokira ulaze iz Srbije na graničnim prelazima i da skoro nedelju dana stvara veliku ekonomsku štetu, ne samo Srbiji nego i Evropi, i da su te dve države imale podršku iz Nemačke“, rekao je Marković.

Ističući da govori u svoje ime, a ne u ime Vlade Srbije, Marković je zamolio Nemačku da poštuje ono što je dogovoreno u Briselu i da natera Albance da poštuju Briselski sporazum.

On je zapitao „zašto Nemačka nije reagovala neki dan kada su Albanci na jugu Srbije u Presevu i Bujanovcu skandirali – ubij zakolji da Srbin ne postoji“?

„Niko nije iz EU ni jednu reč, ni jednu rečenicu izgovorio da je to početak novog terorizma“, rekao je Marković i zapitao „kako to mogu Alabanci da rade, gde god se nađu, da rade šta god hoće, a imala je problem i Makadeoniji terorističkim aktom u Kumanovu“.

Zamislite da je to uradila srpska strana, u ovim gradovima na jugu Srbije šta bi se desilo, koje bi osude stigle, ali su u pitanju dvostruki aršini međunardne zajednice prema Srbiji, kazao je Marković.

EU je nastala na osnovu vrednosti poštovanja ljudskih prava, ravnopravnosti, da svaka država ima pravo da se uređuje kako smatra da je najbolje, „ako je EU nastala na tim principima, a sada primenjujue nešto drugo, onda to nije EU za koju se Srbija bori“, istakao je Marković.

Mi se nadamo da će se EU vratiti izvornim vrednostima i biti ono što je bila nekada, ono šta građani Srbije još očekuju iako u ovom trenutku, iz meseca u mesec, opada interesovanje srpskog naroda da uđe u EU, rekao je Marković.

On je ocenio da se „jedino Srbija humano ponašalo prema azilantima zato što je imala sudbinu goru od naroda koji su morali da napuste Siriju, Irak, Avganistan. I Srbija neće dozvoliti da ta deca ostanu na ulici, da im se ne pomogne u tranzitu kroz Srbiju“.

„Mi nismo krivi što Nemačka nije očekivala toliki broj azilanata“, zaključio je Marković.

(Tanjug, N. Jovanović)

Check Also

VERUOVIĆ: VUČIĆ SE VANREDNO OBRAĆA ZBOG DANILA, POKUŠAVA DA GA SPASE (VIDEO)

Razlog zbog kojeg Aleksandar Vučić večeras pravi vanrednu emisiju je pokušaj da spasi sina Andreja …