Home / TEMA DANA / „MOGUĆ RAT U BIH- O NjEMU NE ODLUČUJU NI SRBI NI BOŠNjACI! EVO ŠTA SE KRIJE IZA SVEGA!“

„MOGUĆ RAT U BIH- O NjEMU NE ODLUČUJU NI SRBI NI BOŠNjACI! EVO ŠTA SE KRIJE IZA SVEGA!“

Galijašević je upozorio na opasnost od Zapada i rekao da treba biti oprezan u vezi sa aktivnostima koje u poslednje vreme strani faktor sprovodi.

Stručnjak za bezbednost i borbu protiv terorizma Dževad Galijašević ocenio je da je rat u BiH moguć jer o njemu ne odlučuju ni Srbi ni Bošnjaci, nego “destruktivne zapadne sile”.

Galijašević je upozorio na opasnost od Zapada i rekao da treba biti oprezan u vezi sa aktivnostima koje u poslednje vreme strani faktor sprovodi.

– Mi na prostorima bivše SFRJ, imamo masovno okupljanje stare takozvane ratne diplomatije SAD, Velike Britanije i Nemačke. Pogledajte dolazak Kristofera Hila u Beograd, Metju Palmera i Gabrijela Eskobara… Pri tome, Eskobar nije nikakav diplomata nego čovek koji je povezan sa specijalnim operacijama u kojima se primenjuju nasilje, likvidacije, trovanja, državni udari. Dakle, on se ne bavi diplomatijom ni u kakvom smislu, ali ga mi ovde kao inostranog izaslanika doživljavamo kao diplomatu – rekao je Galijašević.

On je podsetio i na Kristijana Šmita koji je, kako je rekao, iz Ministarstva odbrane Nemačke devedesetih godina prošlog veka učestvovao u upravljanju procesima naoružavanja hrvatske vojske. Galijašević navodi i da je Šmit 12 godina bio državni sekretar Ministarstva odbrane Nemačke i desetak godina u Bundestagu vodio Komisiju za odbranu.

– Činjenica je da mi još ne znamo šta žele SAD i Velika Britanija. Da li žele da po klasičnoj matrici reše hrvatsko pitanje i da sukobe Srbe i Bošnjake, a da Hrvate u BiH prethodno odvoje od Srba, odnosno da odvoje hrvatsko političko pitanje konstitutivnosti i legitimnog predstavljanja od srpskog nacionalnog pitanja i problema sa kojima se suočava Republika Srpska? – pita Galijašević.

Galijašević kaže da treba pokušati da se shvati da li se ti geopolitički procesi sada odvijaju po matrici koja je viđena devedesetih godina prošlog veka i “da li zato poltroni i, sa stanovišta međunarodne politike, beznačajni ljudi, poput lidera SDA Bakira Izetbegovića prete ratom”.

– Da li je predsednik SDA samo portparol jedne geopolitičke operacije u kojoj je namenjeno stradanje Bošnjaka i Srba? Izetbegović stavlja bošnjačku i srpsku glavu na panj, kao i budućnost BiH, jer niko ne zna kako će se ti procesi završiti. Ovo nisu devedesete i svet više nije unipolaran. Postoji veliko partnerstvo dve snažne islamske zemlje – Irana i Turske, sa Rusijom – ukazuje Galijašević.

On je rekao da je poslednja ratnohuškačka Izetbegovićeva izjava samo nastavak raspirivanja političkih napetosti, koja traje već nekoliko meseci.

– Mene razvoj situacije plaši. Bojim se da međunarodne okolnosti, način na koji su sve pripremili, ne vode dobrom. Prvo je bivši visoki predstavnik Valentin Incko, izvan svojih ovlašćenja, doneo zakon koji je nesprovodiv i neustavan. Dakle, konstantno se radilo na razaranju Dejtonskog sporazuma kroz instituciju izmišljenih ovlašćenja i samovlašća visokog predstavnika i poremećene uloge Ustavnog suda BiH koji donosi norme, a ne tumači Ustav – ističe Galijašević.

On kaže da se nameće pitanje šta je Incko hteo da postigne tim zakonom, osim da iskomplikuje situaciju. Galijašević ističe da je jasno da je to bilo naručeno, kao i dolazak Šmita bez mandata UN, dodajući vatru na već stvorenu konfuziju.

– Sada imamo Izetbegovića koji je deo te iste konfuzije. On ponovo pali vatru i dodaje benzin na nju. On gura Bošnjake u sukob iako su nespremni za rat. Ja vam garantujem da su i Srbi i Bošnjaci, ekonomski i psihološki, potpuni nesposobni za vođenje rata u BiH. Ali, onaj koji je sposoban je i poslao Izetbegovića da govori gluposti o ratu za koji se navodno treba spremati.

Zato njegove prijetnje treba ozbiljno shvatiti. Rat je moguć jer o njemu ne odlučuju ni Srbi ni Bošnjaci, nego destruktivne zapadne sile koje imaju ogromni kapacitet destrukcije i ne ustručavaju se da ga upotrebe – upozorava stručnjak za bezbednost.

Galijašević dodaje da je današnja zvanična bošnjačka politika i antisrpska i antihrvatska.

– Moglo bi se reći da ona ide u dve kolone – crno-zelena kolona islamizma i crvena lažno građanska, socijaldemokratska internacionala – naglašava Galijašević.

On objašnjava da je osnovni smisao bošnjačke politike bio i ostao – kako pomiriti nekadašnjeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita i muslimanskog ratnog lidera Aliju Izetbegovića.

– Oni su to uradili tako što su izjednačili Srbe i Hrvate u svojoj mržnji. Bošnjaci se ne mogu dogovoriti sa Hrvatima oko tako banalnog pitanja kao što je predstavnik Hrvata u Predsedništvu BiH. Ne mogu da se

dogovore hoće li ga birati zaista Hrvati ili 200.000 najgorih Bošnjaka koji znaju kakve posledice izaziva kada preglasate jedan narod i dovedete /Željka/ Komšića i od njega napravite “kalibar” političara koji brine o diplomatiji – ocenio je Galijašević.

Galijašveć smatra da bošnjačka politika ne voli ni Srbe ni Hrvate.

– Vrlo je malo otpora u intelektualnim krugovima politici koju udruženo vode “Alija” i “Tito”, odnosno SDA, SDP i njima podložne partije. Dakle pomirene su crvena i zelena ili crna internacionala, jer vidimo da politički islam ima duboka obeležja političkih organizacija “Al kaide”, “Islamske države” i, posebno “Muslimanskog bratstva” – rekao je Galijašević.

Galijašević ističe da pomirenje tih filozofija znači da su se Bošnjaci odrekli države, da puštaju strancima da u njihovo ime njome upravljaju i da su stranom faktoru dozvolili da napravi društvenu laboratoriju u kojoj

ispituju mogućnosti spajanja dva potpuno suprostavljena identiteta – “takozvanog liberalno-građanskog koji je produkt komunističkog nasljeđa i islamističkog koji je rezultat osmanskog”.

Stručnjak za bezbednost kaže da mu je “najveće razočarenje to što Bošnjaci ne mogu da se dogovore ni sa kim od svojih komšija”.

– Žao mi je što ne mogu da vidim odgovor na pitanje jesmo li, zaista, nesposobni da se sa komšijama dogovorimo oko banalnih stvari? Da li je moguće da ne možemo da se dogovorimo ko će predstavljati mog komšiju Hrvata ili zašto bih ja uređivao kuću Republici Srpskoj, ako ona sama sebe finansira? – pita Galijašević.

Check Also

„INVAZIJA KREĆE U JANUARU, ZA NAPAD SPREMNO 94.000 VOJNIKA!“

Rusija bi krajem januara mogla da izvede vojnu invaziju velikih razmera u ukrajinskom regionu Donbasa, …