Home / TEMA DANA / NA IVICI RATA! AMERIČKI BOMBARDER B-52H KRENUO NA SIRIJU, A ONDA SU RUSI DIGLI S-400 I POSLALI OVU PORUKU!

NA IVICI RATA! AMERIČKI BOMBARDER B-52H KRENUO NA SIRIJU, A ONDA SU RUSI DIGLI S-400 I POSLALI OVU PORUKU!

Ruske vazdušne snage umalo su oborile američki strateški bombarder B-52H, koji se neovlašćeno našao u blizini baze Hmejmim u Siriji.

Kako prenose kineski i ruski mediji, “misteriozni incident se dogodio blizu granica Sirije”. Američki bombarder je došao izuzetno blizu ruske vojne baze u Siriji gde je smešten PVO sistem S-400, a onda je posada aviona dobila upozorenje da će biti oboren.

Ruska PVO iz Hmejmima je upozorila i američki borbeni avion F-16, koji je bio u pratnji bombardera B-52H, da će biti oboren.

“Radari ruske vojske u Hmejmimu su primetili da se bazi približava bombarder B-52H, a zatim je protivvazdušni raketni sistem S-400 naciljao američki avion. Ruska PVO je bila spremna da otvori vatru i da obori američki bombarder”, navodi kineska agencija Sina.

“Ruska vojska je u isto vreme na otvorenom kanalu poslala hitno upozorenje posadi američkog bombardera. Saopštili su im da su avioni ušli u zonu ruske vojne kontrole. Zapretili su im da ako odmah ne napuste ovu zonu da će biti oboreni, pošto će rakete biti lansirale na američke avione. Posada američkog bombardera je odmah po dobijanju pretnje napustila sirijski vazdušni prostor”, pišu ruski i kineski mediji.

Check Also

PUTIN DONEO ODLUKU- Tek sad počinje žestok ekonomski rat sa Evropskom Unijom!

Ruski energetski gigant Gasprom saopštio je da više ne može izvoziti gas gasovodom Jamal-Evropa preko …