Home / TEMA DANA / OBRATITE PAŽNJU: Na pijacama u Srbiji prodaju voće i povrće punjeno otrovnim hormonima!

OBRATITE PAŽNJU: Na pijacama u Srbiji prodaju voće i povrće punjeno otrovnim hormonima!

Povrće i voće koje kupujemo na pijacama prepuno je štetnog hormona etrela, koji kod ljudi može izazvati ozbiljne probleme sa metabolizmom i hormonske poremećaje!

srbija- pijaca
Zbog sumnji da su mnogi ratari nakon katastrofalnih suša, koristili ovu i druge nedozvoljene supstance kako bi ubrzali rast plodova, Ministarstvo poljoprivrede Srbije najavilo je opsežnu istragu i rigorozne kazne za sve koje su ove materije koristili za brži rast voća i povrća.

U Srbiji je etrel mogao da se koristi do 1992. godine, a sada je zabranjen i kupuje se na crnom, mahom u Bosni i Hercegovini.

Stručnjaci ističu, da ukoliko se etrel unosi u organizam u većim količinama može i te kako da šteti zdravlju, a voće punjeno ovom supstancom iako izgleda lepo, uglavnom je bez ukusa i često nezrelo.

– Ispitaćemo više od planiranih 40 uzorka paradajza za ovu godinu i to na aktivne 63 supstance. Nelegalna upotreba takvog proizvoda može se ispitati jedino nesumičnim uzimanjem uzorka – kaže Snežana Savić Petrić iz Uprave za zaštitu bilja, za Informer.

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …