Home / TEMA DANA / NAGOVEŠTAJ ILI PRETNJA- Šef misije OSCE U Bosni: Zabrinuti smo – jedan teroristički napad može zapaliti celu BiH!

NAGOVEŠTAJ ILI PRETNJA- Šef misije OSCE U Bosni: Zabrinuti smo – jedan teroristički napad može zapaliti celu BiH!

500
Šef misije OSCE u BiH Džonatan Mur izjavio je danas u Skoplju kako bi jedan teroristički napad u Bosni i Hercegovini mogao podeliti zemlju.

Danas je u Skoplju nastavljena parlamentana konferencija „Jačanje mjera za izgradnju poverenja i dobrog vladanja u regiji OSCE“, sa sesijom na temu „Razvoj demokratskih institucija i ljudskih prava u Jugoistočnoj Evropi: Uloga OSCE“.

U okviru sesije je odžana i debata sa šefovima misija OSCE u Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori i Albaniji, javlja Anadolija.

Šef misije OSCE BiH, Džonatan Mur, istakao je da je OSCE kao misija u ovoj zemlji započela raditi krajem rata, ali i pored toga što postoji mnogo instrumenata za rešavanje problema uključujući i institucije u zemlji, kao i međunarodnu zajednicu, ipak još uvek nisu rešeni svi problemi.

– Bili smo ohrabreni da pomognemo jednoj zemlji koja je preživela puno zločina za vreme rata.

Vi dolazite iz regiona gde ima žrtava terorizma i većina vas je deo država koje imaju tradiciju suvereniteta, demokratije i sigunosti, ali nažalost, BiH nema sve te tradicije.

Zabrinuti smo da jedan teroristički napad u BiH može podeliti zemlju – rekao je Mur.

Govoreći o problemima sa kojima se suočava BiH, Mur je kritikovao škole podeljene na osnovu etničke pripadnosti, slučajeve diskriminacije u Republici Srpskoj, korupciji i nedavno održani referendum u RS.

(Agencije)

Check Also

OVO SE KRIJE: ZAŠTO AMERIKA NIJE SMELA DA ODGOVORI NA IRANSKI NAPAD NA VOJNE BAZE..

Trećeg januara, iza ponoći, vesti o atentatu na iranskog generala Kasema Sulejmanija stigle su do …