Home / TEMA DANA / NAJAVA ARMAGEDONA GDE SE NIKO NIJE NADAO: AKO NAS INDIJA SATERA UZA ZID MORAMO ZAPOČETI NUKELARNI RAT (VIDEO)

NAJAVA ARMAGEDONA GDE SE NIKO NIJE NADAO: AKO NAS INDIJA SATERA UZA ZID MORAMO ZAPOČETI NUKELARNI RAT (VIDEO)

Koliko su ozbiljni teški incidenti koji se ovih dana dešavaju između dve nuklearne sile Indije i Pakistana? Preti li svetu prvi nuklearni sukob?

Sultan Mahmud Hali, bivši komandant pakistanskog ratnog vazduhoplovstva, za RT kaže da je pretnja velika, ma koliko on lično želeo da se situacija smiri.

„Niko ne želi da ovi sukobi eskaliraju u sukob koji bi rezultirao obostranim uništenjem. Novi incidenti će definitivno dovesti do totalnog rata“, ističe Hali.

Prema njegovim rečima, Indija je superiornija sila, sa vojskom koja je tri puta veća od pakistanske i znatno snažnijom ekonomijom koja bi mogla da izdrži mnoge udare.

„Pakistan bi u slučaju sukoba, kao slabija zemlja, izvukao deblji kraj. Kao što je i Rusija nuklearna sila, i ona se uzdržava od upotrebe atomskog oružja, ali ako ste saterani uza zid, onda će Pakistan biti prinuđen da uzvrati nuklearnim oružjem, što bi naravno dovelo do užasnog uništenja u celoj regiji“, objašnjava Hali.

Check Also

TAJNE SLUŽBE ZAPADA VRAĆAJU NAVALjNOG U MOSKVU DA POKUŠAJU SA NOVOM OBOJENOM REVOLUCIJOM

Autor: Prof. dr Srđan PERIŠIĆ, geopolitikolog Ruski opozicionar Aleksej Navaljni je već pet meseci u središtu odnosa …