Home / TEMA DANA / NAJVEĆI ZLOČIN KOJI SE DEŠAVA U SVETU: 322.000 obolelih od teške bolesti, ratni brodovi im ne daju da dopreme lekove

NAJVEĆI ZLOČIN KOJI SE DEŠAVA U SVETU: 322.000 obolelih od teške bolesti, ratni brodovi im ne daju da dopreme lekove

ebola- maska- virus

Ministarstvo spoljnih poslova Jemena izdalo je danas saopštenje u kome zahteva od međunarodne zajednice da ispuni zakonsku i humanitarnu obavezu prema ovoj zemlji, u kojoj su civili izloženi teškoj patnji zbog saudijske agresije koja je dovela do uništenja brojnih službi u ovoj zemlji.

U saopštenju koji je potpisao jemenski ministar spoljnih poslova, Hešam Šaraf, za tešku epidemiju kolere okrivljuje se agresija Saudijske Arabije i poziva međunarodna zajednica da zaustavi “varvarske zločine.

Broj obeolelih od kolere u Jemenu popeo se na 322.000 od čega je do sada umrlo oko 1.800. Epidemija je izbila u aprilu 2017. godine a broj obolelih neprestano raste.

Zbog saudijske agresije i ankcija, zdravstveni sistem je u kolapsu a u Jemenu vlada nestašica lekova, hrane i vode.

Pomorsku blokadu Jemena vrše saudijski, brodovi UAE, Bahreina, Sudan, ali i američki ratni brodovi. Pod izgovorom da sprečavaju dopremanje oružja iz Irana, oni zaustavljaju i pošiljke hrane i lekova.

Check Also

TRAMP POVLAČI OPASAN POTEZ: I blagi odgovor Kine bio bi dovoljan da izazove smrt američke privrede i ekonomije! Evo šta se dešava…

Trgovinski rat između Amerike i Kine bio bi katastrofa. U slučaju da do njega dođe, …