Home / TEMA DANA / Napokon isplivali snimci Putinovog hipersoničnog oružja, kojim će definitivno zavladati svetom! (VIDEO)

Napokon isplivali snimci Putinovog hipersoničnog oružja, kojim će definitivno zavladati svetom! (VIDEO)

Rusko hipersonično oružje koje će moći da pogodi bilo koje mesto u svetu za samo nekoliko minuta biće spremno do 2020. godine, javljaju britanski mediji.

Ovo kažu anonimni izvori koji tvrde da imaju pristup američkim obaveštajnim podacima o oružju nazvanom „Avangard“ koje može da putuje 20 puta većom brzinom od brzine zvuka.

Trenutno od „Avangarda“ SAD ne mogu da se odbrane. Rusija je uspešno testirala Avangard već dva puta 2016. godine, tvrde ovi izvori.

Poslednje testiranje u oktobru 2017. godine neslavno je prošlo jer se srušila  platforma nekoliko sekundi pre nego što je pogodila cilj. Međutim, Moskva, nastavlja da razvija oružje za tri decenije unapred.

Ove vesti su usledile nekoliko meseci posle objave ruskog predsednika Vladimira Putina da je njegov sve veći hipersonični arsenal “nepobediv.“

Avangard nosač je dizajniran da se nalazi na vrhu interkontinentalne balističke rakete. Kada se lansira, koristi aerodinamiku da leti iznad atmosfere.

Može da napravi oštre zaokrete na svom putu do meta, što ga čini “apsolutno neranjivim na bilo koji sistem raketne odbrane.“ Govoreći za CNBC, izvori tvrde da je jedan obaveštajni izvor istakao da su tokom testova Avangard vozila montirana na ruske interkontinentalne balističke rakete SS-19.

Rusi će tokom leta izvršiti novo testiranje.

“Ove vrste udarnih raketa prolaze kroz rupe u našem sistemu raketne odbrane,“ izjavio je za CNBC Tomas Karako, direktor Projekta rakete odbrane na Centru za strateške i međunarodne studije i dodao.

Putin je opisao svoj hipersonični arsenal kao “nepobediv“. Saopštio je da će Avangard leteti do mete 20 puta većom brzinom od brzine zvuka i udarati “kao meteorit, kao vatrena lopta.“ Ruski predsednik je potvrdio da je hipersonični glajder već ušao u serijsku proizvodnju.

“Želim da kažem svima onima koji su pojačali trku u naoružanju u poslednjih 15 godina, pokušavajući da steknu prednost nad Rusijom, uvodeći nezakonite sankcije sa ciljem da spreče razvoj naše zemlje: Niste uspeli da zaustavite Rusiju,“ rekao je Putin.

“Mi nemamo nikakvu odbranu koja može da se suprotstaviti lansiranju takvog oružja protiv nas,“ rekao je u Komitetu za oružane snage general vazduhoplovnih snaga Džon Hejten, komandant američke strateške komande.

“I Rusija i Kina agresivno nastavljaju sa svojim hipersoničnim sposobnostima,“ rekao je on, dodajući da su ih SAD “gledale kako testiraju te sposobnosti.“

Pogledajte video:(Mediji)

Check Also

ALEKSIĆ: OVO JE JEDINI NAČIN DA SE SPREČI ISKOPAVANjE LITIJUMA I ZATRUJE CELA SRBIJA! STRANCI SU UCENILI VUČIĆA..

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić pozvao je danas građane iz cele Srbije da podignu svoj …