Home / TEMA DANA / SRĐA TRIFKOVIĆ: Vučić je na Kosovu prihvatio ono što čak ni Boris Tadić nije hteo (VIDEO)

SRĐA TRIFKOVIĆ: Vučić je na Kosovu prihvatio ono što čak ni Boris Tadić nije hteo (VIDEO)

Gost nove epizode emisije “RasPravda” bio je istoričar i profesor Univeriziteta u Banjaluci Srđa Trifković. Trifković je emisiji žestoko kritikovao Aleksandra Vučića tvrdeći da je otišao korak dalje od Tadića u “veleizdiji”.

On je rekao da je Srbija u Briselu dobila nulu, a izgubila osećaj moralne superiornosti. Prema njegovim rečima tokom Briselskih sporazuma EU i NATO su shvatili da, pod ovom vlašću, Srbija više nema crvenu linu ispod koje neće ići.

– Vučić je sa Briselskim sporazumom prihvatio ono što čak ni Boris Tadić nije hteo da prihvati prilikom svog poslednjeg susreta sa Angelom Merkel – objasnio je Trifković, dodajući da aktuelni režim koristi greške predhodnog kao izgovor za svoje kapitulantske poteze.

Trifković kaže da je Vučićeva politika slepog slušanja Angele Merkel i Nemačke pogrešna, dodajući da bi oni više cenili Srbiju kada bi pokazala patritosku čvrstini i odlučnost.

Trifković je rekao da bi Srbija trebalo da povuče ponovo crvene linije odnosno jasno kaže da neće pristati na promenu Ustava kojim bi se poništio ili relativizovao suverenitet nad Kosovom i Metohijom, kao i da je spremna da zarad očuvanja suvereniteta uspori ili zamrzne dalje integracije ka EU.

On je upozorio da bi pristajanje Srbije na pravno obavezujući sporazum to za Srbiju značilo odustajanje od Kosmeta, ali za Albance bi to bio okidač za dalju ekspanziju. Žurbu režima da što pre rpeši pitanje Kosova i Metohije on je nazvao “suludom” imajući u vidu da se geopolitička situacija u svetu odvija u korist Srbije.

On je medijsku scenu u Srbiju nazvao sumornom i zatvorenom za kritike režima.

Trifković u emisiji priča i o situaciji u medijima i političkoj situaciji u SAD, manipulacijama zapadnih medija usmerenih protiv Rusije i drugih zemalja koje im se ne potčinjavaju, migrantskoj krizi i problemimam koje to izaziva u EU, a pre svega u Francuskoj.

Pogledajte video:

(Pravda)

Check Also

UDARNA VEST: NIJE HAMAS TRAŽIO OBUSTAVU RATA NEGO IZRAEL- ŠOK RAZLOZI

Izraelski mediji prenose da je Tel Aviv molio SAD da posreduju u prekidu vatre tokom …