Home / TEMA DANA / NEMAČKI EKSPERT ZATRESAO JAVNOST: “EVO ZAŠTO ĆE VELIKI RAT POČETI ZA NEKOLIKO MESECI!“

NEMAČKI EKSPERT ZATRESAO JAVNOST: “EVO ZAŠTO ĆE VELIKI RAT POČETI ZA NEKOLIKO MESECI!“

Nedavno je britanska vojska saopštila medijima da Velika Britanija želi da rasporedi brigadu svojih kopnenih snaga u bazi u blizini Paderborna, u Nemačkoj, koja će postati jedna od londonskih ispostava u kontinentalnoj Evropi.

Brigada će imati 250 jedinica različite vojne opreme, uključujući tenkove Challenger 3, oklopne transportere Boxer, oklopna vozila Ajax, artiljeriju, vozila za uklanjanje mina, bespilotne letelice i cisterne za gorivo, koje bi trebalo da budu „bliže istočnoj Evropi u slučaju rata sa Rusijom“.

Na ovu informaciju reagovao je Aleksandar Sosnovski, glavni urednik nemačkog portala World Economy. On je 28. novembra, u nedelju uveče, gostujući u emisiji kod Solovjova u studiju TV kanala Rusija 1, rekao da je takav transfer trupa nezakonit, pošto je Velika Britanija povukla svoju vojsku iz Nemačke 2020. godine, a novi sporazumi nisu potpisani.

Sosnovski je skrenuo pažnju na činjenicu da je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski govorio o mogućem „puču“ u svojoj zemlji 1, 2. decembra. Istovremeno, 2. decembra, v.d. nemačka kancelarka Angela Merkel imaće svečano „oproštajno veče”.

Sa položaja će je ispratiti četa počasne garde Bundesvera, i u tom trenutku, u Nemačkoj će zavladati „anarhija”, opterećena raznim incidentima u drugim zemljama. Tu leži opasnost.

Verovatno se pitate – zašto ovi datumi? Odgovoriću – jer najopasniji dani kada se nešto dešava u Nemačkoj su međuvladini dani kada stara vlast odlazi, a nova još nije stvorena, pojasnio je Sosnovski.

On je objasnio da je Berlin najvažniji vojnopolitički igrač Evrope. Mnoga pitanja se ne mogu rešiti bez Nemačke.

Istovremeno, u Nemačkoj vlast treba da dobije otvoreno slaba i bezlična koaliciju SPD, Zelenih i FDP, koja jednostavno nije u stanju da samostalno donosi odluke.

Dakle, sada postoji takva koincidencija koja me tera da kažem – ukoliko očekujemo neprijateljstva, onda će ona uslediti početkom sledeće godine, kada vlast neće moći da donosi ozbiljne odluke, naglasio je on, iznoseći stav da početak velikog rata očekuje početkom 2022. godine.

Sosnovski smatra da su se parlamentarni izbori u Nemačkoj, u jesen 1998, pretvorili u bombardovanje Beograda u proleće 1999. Izbori za Bundestag 2002. doveli su do invazije na Irak 2013. Parlamentarni izbori 2013. pretvorili su se u Majdan u Ukrajini i još jedan građanski rat u Libiji, 2014.

Svi ovi tragični događaji odigrali su se kada Berlin nije mogao normalno da reaguje na ono što se dešavalo.

(Webtribune.rs)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …