Home / TEMA DANA / NEMAČKI ŠTERN UPOZORAVA: Ako stvari u Siriji loše krenu SAD i NATO će pokušati da neutrališu ruske protivvazdušne komplekse!

NEMAČKI ŠTERN UPOZORAVA: Ako stvari u Siriji loše krenu SAD i NATO će pokušati da neutrališu ruske protivvazdušne komplekse!

amerika-avioni-rat-bombardovanje
“Ruski radari učinili su da američki nevidljivi avioni budu praktično beskorisni”, piše nemački Štern.

Rusija je u Siriji postavila svoje ultrasavremene protivvazdušne komplekse “S-400” i “S-300”, koji su u stanju da zaštite veći deo te zemlje, a Zapadu ostaje samo da nagađa o njihovim pravim mogućnostima, ističe nemački list “Štern”.

List navodi da Moskvi neće biti teško da stvori i obezbedi “bespilotnu zonu” u Siriji.

Ako se događaji budu razvijali u lošem pravcu, SAD i njeni saveznici će najverovatnije pokušati da neutrališu glavne elemente ruskog protivvazdušnog kompleksa.

Problem je što su, trenutno, i avioni “F-18, “evrofajter” i “tornado” nemoćni protiv ovih sistema, napominje “Štern”.

Ako se ranije smatralo da se ruskoj protivvazdušnoj odbrani mogu suprotstaviti samo nevidljivi “B-2”, “F-35” i “F-22” – sada je i njihova pouzdanost upitna.

“Stelt” tehnologija više nije tako efikasna. Ruski radari učinili su da američki nevidljivi avioni budu praktično beskorisni, navodi list.

“Rusija verovatno ima odlične razloge da sa podsmehom gleda na američke ratne avione sa njihovom “stelt” tehnologijom, jer oni više ne predstavljaju nikakvu pretnju”, piše list i ocenjuje:

“Sve do prvog ozbiljnog incidenta, SAD neće znati šta sve mogu ruski protivvazdušni sistemi”.

(Srna)

Check Also

O ČEMU SE TU ZAPRAVO RADI? SVETSKI NAUČNIK VELKOVSKI SAVETUJE: KORONA BOLESNI NIKAKO NA RESPIRATOR!

Nešto čudno se događa u Srbiji po pitanju priključivanja na respirator pacijenata obolelih od koronavirusa. …