Home / TEMA DANA / NEŠTO SE KRUPNO SPREMA! POČINjE OD KINE KAO I KOVID: UVOD U ISKLjUČENjA STRUJE U CELOM SVETU I GLOBALNI HAOS!

NEŠTO SE KRUPNO SPREMA! POČINjE OD KINE KAO I KOVID: UVOD U ISKLjUČENjA STRUJE U CELOM SVETU I GLOBALNI HAOS!

Krajem septembra 2021. u svetskim medijima pojavili su se prvi zvanični izveštaji o ozbiljnom energetskom deficitu u NR Kini, a od tada su u vrhu najvažnijih vesti. Prvog dana oktobra je jedna oblast u Nemačkoj dala građanima uputstvo kako da „kuvaju i greju se bez struje“, upozoravajući na mogućnost da najrazvijenija zemlja Evrope ostane u potpunom mraku. Klaus Švab je još proletos sve to najavio, baš kao što je najavio i korona pandemiju nekoliko meseci pre „zaraženog slepog miša iz Vuhana“.

Zemlje Evrope se uglavnom snabdevaju „čistom strujom“ iz gasa i iz vetroparkova, a ne „prljavom“ iz termoelektrana koje uništavaju ekosistem i zdravlje ljudi, dok su nuklearne elektrane previše opasne.

Postoji nekoliko teorija o tome zašto se Kina suočava sa velikim deficitom električne energije i preti joj opšti kolaps?

Narodna Republika Kina ima dovoljno prirodnog bogatstva i nema deficite struje, a on je u teoriji nemoguć jer će privatni proizvođači, videći znake vakuuma na tržištu, odmah pokušati da zarade na tome. Ako je problem sabotaža – matična komunistička partija će odmah rešiti svaki problem. Stoga se postavlja pitanje šta bi bio razlog za deficit uglja u NR Kini?

U kineskim i svetskim medijima se navodi kao najlogičnije objašnjenje da je problem uzrokovan svađom s Australijom, korona pandemijom, prekidima snabdevanja i drugim nevoljama. Australija je treća ili četvrta na svetu po raspoloživim rezervama uglja, s rudarstvom je sve u redu na globalnom nivou i znatan deo izvozi u Kinu.

Takođe, činjenica je da NR Kina na drugom ili trećem mestu po rezervama uglja na svetu, a u pogledu proizvodnje, Kina je generalno broj jedan. Stoga i kad bi obustavili uvoz iz Australije, ne bi bilo nekih katastrofalnih posledica.

Zato se rodila druga teorija nestanka struje, za urušavanje svetske infrastrukture i guranja sveta u haos. Prvo će da „isključe“ Kinu, zatim druge zemlje i treće i – na kraju – svetla neće biti nigde u svetu. Baš kao što je i korona virus krenuo prvo iz Kine…

Ovih dana se pojavila vest i o problemima s ugljem u Indiji…

Električna energija je u današnjem svetu – sve. To nije samo svetlo kojim nas je obasjao Tesla. Od struje nam u 21. veku zavisi posao i plata, grejanje i ishrana,  higijena i zdravlje, snabdevanje, sve finansijske transakcije i komunikacija sa spoljnim svetom i najbližima.

Zanimljivo, ali Treći rajh je imao preveliki broj termoelektrana na određenim područjima, a mnogi istraživači smatraju to dokazom dugog i uspešnog rada nacista na stvaranju atomske bombe. Slična priča je sa atomskom bombom SSSR -a.

Početkom 2021. godine (ili mnogo ranije), sateliti Pentagona skrenuli su pažnju na to da je Kina izgradila dve lokacije za silose kopnenih interkontinentalnih balističkih raketa.

Tamo su u zemlji izbušene stotine rupa, pa će Kini u pogledu bojevih blokova nuklearnih bojevih glava biti potrebno mnogo komada – hiljade. To znači da je potrebno hitno povećati proizvodnju uranijuma i plutonijuma. Štaviše, to nije samo izgradnja, već i to vrlo brzo, jer su odnosi između Kineza i Amerikanaca postali donekle napeti i stvari mogu doći do nuklearnog rata. Štaviše, ne ratovi za nekoliko desetina godina, već upravo sada.

Pre nekoliko dana Kinezi su odlučili da iznenade svet lovcem 6. generacije, koji do sada imaju samo u obliku skice (vidi sliku)

U Pentagonu je takav avion VEĆ ušao u vojni budžet, odnosno uskoro će početi da stiže u jedinice zajedno sa novim B-21 Raider, čiji drevni prototip Kina nije uspela da ponovi već 20 godina. Grade se novi nosači aviona, nove nuklearne podmornice, nove IBR koje će zameniti 400 „Minitmen“. Nedavno su, poslednji put, uspešno testirali hiperzvuk koji se nalazi u avionskim, podzemnim i podvodnim verzijama. Za oko pet godina, Pentagon će imati takav tehnološki napredak da ga NRK nikada neće sustići i zaostatak će biti veći nego što je SSSR zaostajao.

Stoga, ako Kina ne računa na konflikt u narednih nekoliko godina, Peking može zaboraviti na svetsku dominaciju i osloniti se samo na ulogu regionalne sile. Ili za ulogu 3-4 manje zemlje, u kojima će se ljudi osećati dobro i gde šefovi neće imati ni regionalne ambicije.

Osim, teorije o nestašici struje radi proizvodnje atomske bombe, pojavljuje se i teorija o kineskom tektonskom oružju, koje je izgledalo otprilike ovako pre 70 godina:

Na slici je artefaktni sovjetski kamion, na kojem je instaliran magnetohidrodinamički generator, gde se električna energija dobija pretvaranjem energije eksplozije u plazmu. Iz ovog kamiona žice su zabodene u zemlju, kroz njih se šalje visokonaponska struja – i ta struja uzrokuje pad napona u seizmičkom fokusu sa nizom malih potresa, što sprečava jedan veliki:

Kamion može biti veći, a princip rada može biti obrnut – sprečavanje malih potresa kako bi se na kraju izazvao jedan veliki. U SSSR -u se ova tema razmatrala dugi niz godina, ali je potom napuštena:

Niko ne zna sve tajne tektonskog oružja, ali opšti princip je električna energija, MNOGO električne energije. Tako jedan veliki MGD generator može proizvesti kratkoročno pražnjenje, poput agregata za nuklearnu elektranu ili čak hidroelektrane srednje veličine. Stoga, ako pretpostavimo da su Kinezi pozajmljivali ne samo Tokamak (Tokamak je toroidna magnetna zamka dizajnirana za kontrolisanu termonuklearnu fuziju, već i ovu tehnologiju – uz odgovarajuće finansiranje, uz pravilan pristup ljudima (to jest da rade za odličnu platu, a ne za parče hleba ) za 20-30 godina momci su mogli da stvore neku vrstu spravice koja će izazvati erupciju vulkana Kumbre Vijeha na Kanarskim ostrvima, srušiti u more stene i lišiti flotu SAD polovine snage.

Sve ovo, naravno, samo je zadivljujuća teorija, ne više, ali se poklopilo da su problemi s električnom energijom u Kini počeli u isto vreme kad i seizmički roj na La Palmi. Takođe u poslednjih mesec dana u Kini je bilo desetak M5.0 na potpuno nekarakterističnim mestima:

Takođe, kako su mnogi vulkanolozi primetili, neke žute plazma kugle neprestano lete iz ventila Kumbre Vijeha zajedno sa lavom, kao da ne postoji vulkan, već MGD generator.

Ta erupcija bila je vrlo, vrlo čudna, čudna od samog početka, kada je magma za nedelju dana izašla iz dubine sa koje je, prema svim pravilima, morala da traje mesec dana. Uostalom, geolozi u Španiji nisu potpuno glupi, ali evakuacija nije na vreme najavljena, jer ni oni sami nisu verovali u ono što se dešava dok se to nije dogodilo.

Postoje mnoge okolnosti koje bude sumnju u to da neko namerno raspaljuje vulkan…

(Big one, Borba za veru, Srbin.info)

Check Also

UDARNO! „RIO TINTO SU KOLONIZATORI I NEMAN KOJA RUŠI DRŽAVE- ALI IZA PROTESTA STOJE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE!“

Komentarišući tenzije izazvane subotnjim blokadama širom zemlje, reditelj Emir Kusturica ističe da se Rio Tinto …