Home / TEMA DANA / NEŠTO SE VELIKO DEŠAVA: Rusi pokrenuli strateške nuklearne snage, raketne sisteme „Topolj“, „Topolj-M“ i „Jars“! (VIDEO)

NEŠTO SE VELIKO DEŠAVA: Rusi pokrenuli strateške nuklearne snage, raketne sisteme „Topolj“, „Topolj-M“ i „Jars“! (VIDEO)

rakete- interkontinentalne

Moskva je odlučila da na terenu pokaže nove, proširene mogućnosti i zadatke svog strateškog nuklearnog arsenala. A i da istovremeno prodemonstrira Vašingtonu i Briselu: da nema nameru da uzmiče u geopolitičkom ratu koji je u toku.

Portparol Ministarstva odbrane za Strateške nuklearne snage, pukovnik Igor Jegorov, otkrio je neke podrobnosti i ambicije tog manevra:

rusija- rakete

„Jedinice sa mobilnim interkontinentalnim balističkim raketama „Topolj“, „Topolj-M“ i „Jars“ u šest regiona Ruske Federacije uvežbavaće „bojeva dežurstva“ sa produženim rokovima i zonama borbenog patroliranja. U „pokretu“ je oko 700 „komada“ vojne tehnike zajedno sa mobilnim lansirnim rampama. A sve se odvija unutar pozicionih rejona u Tverskoj, Ivanovskoj, Kirovskoj i Irkutskoj oblasti, u Altajskom kraju i republici Marij El“.

Pukovnik Jegorov je naglasio da novi plan borbenog patroliranja podrazumeva da će ruski raketni pukovi biti u pokretu po 60 dana tokom godine, a ostalo vreme – na svojim „dežurnim položajima“.

 

(Web-tribune.com, Fakti)

Check Also

ŠOK OTKRIĆE: PROJEKAT METROA JE IZMENjEN DA BI SE VLAST UGRADILA 2 MILIJARDE EVRA (VIDEO)

Izgubili smo 8 godina na izgradnji beogradskog metroa. Pre 8 godina je bila gotova studija …