Home / TEMA DANA / NOVI RAT NA POMOLU?! MASAKR INDIJSKIH VOJNIKA NA GRANICI SA PAKISTANOM: Indijska ministarka odbrane udara u ratne bubnjeve! (VIDEO)

NOVI RAT NA POMOLU?! MASAKR INDIJSKIH VOJNIKA NA GRANICI SA PAKISTANOM: Indijska ministarka odbrane udara u ratne bubnjeve! (VIDEO)

Ministarka odbrane Indije Nirmala Sitaraman rekla je da je napad terorista u državi DŽamu i Kašmir „podao i kukavički“ i da se, po njenom mišljenju, desio uz pakistansku podršku.

– Teroriste iz grupe „DŽeiš e Muhamed“ finansira Masud Azhar (poglavar jedne od grupa čije izručenje traži Indija), koji živi u Pakistanu. Postoji verovatnoća da su i ovde imali podršku, iako su ih navodili iz inostranstva, navodi list Tajms of Indija reči Sitaramanove.

– Pakistan će morati da plati za ovu nesreću, dodala je ona.

Militanti su u subotu u ranim jutarnjim časovima upali u indijski vojni logor kod grada DŽamua u indijskom delu Kašmira. U sukobu je poginulo deset osoba, dok je šest ranjeno.

Ubrzo nakon napada NJu Delhi je saopštio da u napadu vidi trag Pakistana. Islamabad je optužbe negirao.

Indija optužuje Pakistan da obučava i naoružava militante, te da im pomaže da se ubace preko Kontrolne linije koja razdvaja Kašmir. Pakistan negira i ove optužbe.

Pogledajte video:

Check Also

UDARNO: Amerikanci na granicu sa Ukrajinom rasporedili padobrance 82. vazdušno-desantne brigade SAD

82.vazdušno-desantna brigada SAD primećena je na granici sa Ukrajinom. Pentagon je tajno rasporedio padobrance 82. …