Home / TEMA DANA / NOVI RUSKI DRON ZALEDIO NATO: Težak je pet tona, nosi dve tone oružja i ima radijus leta čak 10.000 km! (VIDEO)

NOVI RUSKI DRON ZALEDIO NATO: Težak je pet tona, nosi dve tone oružja i ima radijus leta čak 10.000 km! (VIDEO)

U emisiji na televiziji „Zvezda“ Ministarstva odbrane Rusije, prikazan je video snimak poboljšane verzije ruskog teškog drona „Altair“. Veruje se da je prototip drona sposoban da nosi do dve tone tereta.

Prototip drona, koji nosi broj „03“, na video snimku se može videti tokom zimskog vremena na nepoznatoj lokaciji.

Mašina je verovatno treći prototip drona, a koji je u odnosu na ranije verzije dobio nekoliko poboljšanja. Jedan od dodataka je i spremište u nosu letelice, koje verovatno skriva satelitsku antenu.

U dronu se nalaze dva V12 dizel motora koji proizvode snagu od po 500 konjskih snaga svaki pri uzletanju. Mediji su ranije saopštili da je dron težak oko pet tona. Tačne karakteristike drona i dalje ostaju misterija, ali se pretpostavlja da može da ponese do dve tone tereta i da ima radijus leta do 10.000 km. Dron može u autonomnom režimu da poleti i sleti, ali njime može upravljati i operater.

Prva verzija drona je prikazana javnosti još 2015. godine, dok je drugi prototip primećen prošle godine u fabrici aviona u Kazanju.

Check Also

BOŽO PRELEVIĆ OTKRIVA ZAVERU: PLAN JE DA MIGRANTI ZAMENE SRBE

Epidemija COVID-19 pokazala je koliko je država Srbija slaba i neorganizovana. Advokat Božo Prelević upozorava …