Home / TEMA DANA / Novinar i diplomata, Dizdarević otkriva: Neuobičajeno „traljav način“ izvođenja vojnog puča u Turskoj me navodi na sumnju da sam Erdogan stoji iza svega ovoga!

Novinar i diplomata, Dizdarević otkriva: Neuobičajeno „traljav način“ izvođenja vojnog puča u Turskoj me navodi na sumnju da sam Erdogan stoji iza svega ovoga!

500Novinar i diplomata Zlatko Dizdarević, nekadašnji urednik sarajevskog Oslobođenja i dugogodišnji izveštač sa Bliskog istoka, izrazio je danas veliku sumnju u sinoćnja događanja u Turskoj, istakavši da je cela akcija izvedena na veoma neuobičajen način.

Dizdarević, koji kaže da nije pristalica teorija zavere, iznenađen je neuobičajeno „traljavim načinom“ na koji je izvedena akcija i za to, kaže, postoji niz dokaza.

„A da je stvar veoma sumnjiva što se njene ozbiljnosti tiče jeste na primer to da nisu zauzeti blagovremeno mediji, nisu prekinute društvene mreže, za aerodrom Ataturk je rečeno da je okupiran, a onda na njega sleteo Erdoganov avion?“, naveo je Dizdarević.

Napominje da je iz svega turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, barem prividno i za sada, izašao mnogo jači. Posebno mu je kaže pažnju skrenula Erdoganova izjava da je „sam bog doneo ovu akciju da očiste vojsku od svojih neprijatelja“.

„Ko hoće da analizira tu izjavu i ko je izašao kao apsolutni pobednik, Erdoganu će, svakako, ovo ići u prilog.

Njegova inače velika ambicija će porasti i to na način, koji za nas sve skupa i region, neće biti dobar“, rekao je Dizdarević u izjavi za regionalnu N1TV.

Inače, ovaj diplomata i poznavalac prilika na Bliskom istoku kaže da ga ova previranja u Turskoj nisu iznenadila, te da su isporovocirana politikom Erdogana i njegovom abicijom, kao i nizom pogrešnih poteza koje preduzima.

Dizdarević, pritom, nije jedini koji sumnja u način izvođenja vojnog udara tim pre što je, na primer, Erdogan nenadano sleteo na aerodrom Ataturk u Istanbulu, a ne u Ankari, te da sve što se desilo ide njemu u prilog.

Podseća se i na to da je Erdogan svojevremeno bio gradonačelnik Istanbula.Posebno je neobičn, kažu stručnjaci, bio odnos vojske i građana, koji su na ulicama Istanbula i Ankare, navodno brnili demokratiju iako se demokratija brani na izborima.

I najzad, kažu analitičari, zanimljivo je da je sinoćna akcija prenošena na svim TV samo iz Istinbalu, a ne i iz Ankare odakle je, inače, bilo veoma malo informacija.Sve to, ako je bilo smišljeno, napravljeno je da bi vlast u Turskoj još vise bila koncentrisana samo u jednom čoveku.

(Agencija TANJUG)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …