Home / TEMA DANA / OBRADOVIĆ NAJAVLJUJE HAOS U SRBIJI POSLE PROPALIH PREGOVORA SA VUČIĆEM..

OBRADOVIĆ NAJAVLJUJE HAOS U SRBIJI POSLE PROPALIH PREGOVORA SA VUČIĆEM..

Predsednik Srpskog pokreta Dveri i predsedavajući Saveza za Srbiju (SzS) Boško Obradović izjavio je da opoziciji ništa drugo ne preostaje nego da vlast ruši na ulicama, budući da ni tokom protesta, ni na okruglim stolovima nije prihvaćen ni jedan zahtev građana i opozicije, pre svega onaj o slobodnim medijima.

On je na konferenciji za novinare u Leskovcu izrazio uverenje da će i preostale stranke, osnivači SzS, doneti odluku o bojkotu izbora najavljenih na proleće iduće godine, kao i da će se već od naredne subote omasoviti protesti u Beogradu „Jedan od pet miliona“, koji će ponovo krenuti sa platoa Filozofskog fakulteta.

„Sve to, siguran sam, omasoviće najpre proteste u Beogradu, a potom i širom Srbije. I taj naš bojkot, duboko sam uveren, vodi ka velikom opozicionom narodnom okupljanju na dan tih lažnih izbora. Jer, ako vlast ne želi fer i poštene, normalne izbore, onda će imati ulične demonstracije i to je ono što oni moraju da biraju. Oni znaju da će ako oslobode medije, izgubiti izbore“, kazao je Obradović.

On je istakao da je 15. septembar rok da sve članice Saveza za Srbiju donesu odluku o bojkotu izbora, koju su pored Dveri donele još: Narodna stranka, Stranka slobode i pravde i Pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“.

„Očekujem da ćemo u nedelju, nakon tog datuma imati zajedničku odluku“, kazao je Obradović i dodao da SzS jeste za pregovore i izbore, ali je prinuđen na bojkot.

„Dakle, naš cilj nije bojkot izbora, naš cilj su fer i pošteni izbori, a protesti su samo način kojim ćemo mi kad-tad doći do fer i poštenih izbora jer nema poštenih izbora. To je važno da danas poručimo ovoj vlasti odavde iz Leskovca“, naglasio je lider Dveri.

(Beta)

Check Also

„MI SRBI SMO POGAN NAROD, UNIŠTAVAMO SVOJU DECU, NE POŠTUJEMO SVOJE VELIKANE VEĆ IH OPLAKUJEMO TEK NAKON ŠTO IH SAHRANE“

„Mi Srbi smo pogan narod, uništavamo svoju decu, ne poštujemo svoje velikane već ih oplakujemo …