Home / TEMA DANA / OBRADOVIĆ OTKRIVA: U TOKU JE RAT DVA KLANA- NEBOJŠE STREFANOVIĆA I ANDREJE VUČIĆA

OBRADOVIĆ OTKRIVA: U TOKU JE RAT DVA KLANA- NEBOJŠE STREFANOVIĆA I ANDREJE VUČIĆA

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović rekao je danas da ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ima svoj “kriminalni klan” i naveo da bi ga u svakoj  pravnoj državi posle ovakvih “krupnih” tvrdnji pozvalo tulaštvo da im dostavi informacije, kao i da će  republički tužilac Zagorka Dolovac pokazati da je deo takvog klana ako to ne učini i zbog toga odgovarati posle političkih promena u zemlji.

On je, na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije, rekao da se Strefanović “osamostalio i formirao svoj klan koji je u ratu sa klanom Andreja Vučića, brata predsednika Aleksandra Vučića” i da se sa bratom i ocem bavi trgovinom uticajem, kao i da ima grupu ljudi sa kojima to sprovodi uglavnom u oblasti trgovine oružjem, kao i zidanjem luksuznih hotela.

Kako je rekao, tužilaštvo je “rak rana” jer je nadležno da pokrene istragu i naredi policiji da preduzme odgovaruće radnje, ali, iako je održao već nekoliko sličnih javnih istupa, tužilaštvo “ćuti jer zna da je u pravu”.

On je rekao i da je cilj takvih njegovih istupa da pomogne da se “pročisti” MUP od onih koji su deo “klana Stefanovića”, jer je u policiji više od 90 odsto časnih, odličnih profesionalaca kojima se ne dopušta da rade svoj posao.

Govoreći o ratu “dva klana”, on je naveo da je protiv “tajkuna” Dmitra Djurovića, kuma Stefanovića, pisao Srpski telegraf, što nije mogao, kako je naveo, bez odobrenja “klana Andreja Vučića”, i to u tri nastavka.“Kada sam”, rekao je Obradović, “ja o ratu klanova obavestio javnost, naglo su prekinuli feljton iako su prethodno najavili nastavak”.

“Srpska napredna stranka (SNS) je plašt za kriminalne aktivnosti, to je političko krilo kriminalne organizacije, u toku je rat dva klana”, rekao je Obradović.

On je naveo i da je Stefanoviću osamostaljivanje omogućilo i to što ima nekoliko funkcija u državi, kao što je ministarsko ili čelno u Birou za koordinaciju službi bezbednosti, kao i da “drugom klanu” posebno smeta što je na čelu gradskog obora SNS.

(Beta.rs)

Check Also

PRELEVIĆ: VUČIĆ JE U PAKLU KRIMINALA- BRISELSKIM SPORAZUMOM JE ZAPEČATIO SUDBINU KOSOVA! (VIDEO)

Gost emisije Kota 17 u produkciji HelmKasta je bio Božo Prelević. Prelević je na samom …