Home / TEMA DANA / OSEĆA SE MIRIS BARUTA: RUSIJA PRIPREMILA OPASNU ZAMKU ZA RATNE BRODOVE KOJI UĐU U CRNO MORE!

OSEĆA SE MIRIS BARUTA: RUSIJA PRIPREMILA OPASNU ZAMKU ZA RATNE BRODOVE KOJI UĐU U CRNO MORE!

Rusija je pripremila zamku za američke brodove u Crnom moru. Takve zaključke izneli su vojni analitičari iz NR Kine.

Poslednjih meseci tenzije u crnomorskom regionu naglo su porasle, zbog redovnih vojnih akcija Sjedinjenih Država i njihovih saveznika. Na ovaj način zapadne zemlje pokušavaju da smanje uticaj Rusije na Crno more čiji je strateški značaj neverovatno visok, piše kineski medij Baijiahao.

„Pre izvesnog vremena, Sjedinjene Države su udružile snage iz 30 zemalja i izvele velike vojne vežbe u Crnom moru. Rusija je više puta govorila o opasnosti od takvih događaja, ali zemlje NATO -a nisu poslušale ova upozorenja ”, napominju autori Baijiahao.

Kineski analitičari su izjavili da su manevri Sjedinjenih Država i njihovih partnera u NATO-u na Crnom moru jako iritantni za Rusiju.

Istovremeno, kako je pokazao nedavni događaj  sa britanskim razaračem u ruskim teritorijalnim vodama u blizini Krima, strpljenje Ruske Federacije je na granici. Ako bude potrebno, ruska strana će imati dovoljno odlučnosti da pošalje zapadni brod na dno.

Prošlo je nekoliko godina od povratka poluostrva Krim u sastav Rusije, a za to vreme ruska vojska je značajno pojačala svoju odbranu u crnomorskom regionu.

Kineski stručnjaci veruju da je američka mornarica u opasnosti da upadne u zamku koju su pripremile ruska vojska i mornarica.

„Rusija je na poluostrvu Krim rasporedila protivavionske raketne sisteme S-400, obalske protivbrodske baterije, kao i veliki broj drugih savremenih borbenih sistema“, dodali su kineski analitičari.

Položaj poluostrva Krim je takav da omogućava ruskoj vojsci da kontroliše značajan deo Crnog mora.

Dakle, ako brodovi američke mornarice pređu nevidljivu liniju i uđu u zonu delovanja borbenih sistema Ruske Federacije, tada će im biti praktično nemoguće izaći iz ove zamke.

Kineski stručnjaci smatraju da je došlo do kraja rusko strpljenje i da će Rusi potopiti neke protivničke brodove. Rusi su spremni za rat većih razmera.

„Miris baruta se oseća u crnomorskom regionu, i svakog meseca sve više..“, tvrde analitičari iz NR Kine.

Webtribune.rs

Check Also

OTKRIĆE ZATRESLO SRBIJU: VUČIĆ REŽIRAO HAOS NA KIM UZ DOGOVOR! SVE POVEZANO S IZBORIMA I RIO TINTOM! (VIDEO)

Za današnji haos na Kosovu i Metohiji je direktno odgovoran Aleksandar Vučić, koji je u …