Home / TEMA DANA / OTKRIĆE HRVATSKIH MEDIJA ZAPALILO REGION: NEMAČKA VRAĆA MIGRANATE NA BALKAN

OTKRIĆE HRVATSKIH MEDIJA ZAPALILO REGION: NEMAČKA VRAĆA MIGRANATE NA BALKAN

Upravo je krenula nova medijska kampanja vezana za problem migranata. Neko je hrvatskim mainstream novinarima dao zeleno svetlo za promovisanje promene lokacije migranata iz Nemačke na Balkan. Svedočimo kreiranju ,,vruće tačke” za migrante na Balkanu čime će Evropa ,,rezultate” svoje loše spoljne politike prebaciti na naše države.

Perfidno upakovane informacije imaju za cilj da promovišu ekonomsku i humanitarnu dobrobit od prihvatanja migranata iz celog sveta, po mogućnosti onih čije su kulture različite od kulture balkanskih naroda.

Umesto da se prekinu sukobi u dalekim zemljama i pomoć teroristima, građani se opet plaše i upozoravaju: ,,ako ne prihvate migrante, penzija neće biti”. Nešto slično je govorila Vesna Pusić pre referenduma o ulasku Hrvatske u Evropsku uniju, a danas govore hrvatski mainstream novinari. Formula je proverena i funkcioniše. Zašto je onda ne primeniti ponovo?

,,Migranti će oporaviti ekonomiju i omogućiti ekonomski rast balkanskih država”, ,,Hrvatima će konačno biti osigurane penzije”, ,,Jeftina radna snaga će ojačati domaću privredu”, ,,Migranti su visoko obrazovane osobe”, uglas pišu i govore novinari medija pod kontrolom spoljnjeg faktora.

Slične izjave daju i političari. Ne samo naši, nego i zapadni. Ma koliko se ustručavali javno da kažu, ipak se radi o organizovanoj akciji na nivou Evrope ili kako bi to naš narod rekao ,,klasičnoj zaveri”.

Međutim, šta govore statistike iz tih zapadnih zemalja? Jesu li migranti zaista rešenje svih naših problema ili se informacije o stvarnoj situaciji kriju?

Najnoviji podaci iz Nemačke govore sasvim suprotno od onoga što nam se servira. Nemačka uredno beleži sve one koji ulaze u Nemačku. Osim osnovnih podataka, Nemačka pažljivo prikuplja i podatke o obrazovanju svakog migranta i njegovoj stručnoj sposobnosti.

Rezultati su poražavajući. Migranti nisu rešenje za nemačke penzije i ekonomiju, nego su teško rešivi problemi.

Šta govore statistike iz Nemačke?

Od 1.300.000 potražioca azila u Nemačkoj koji su registrovani od 2015. godine, samo 17% je pohađalo visoke i više škole. Većina migranata nije nikada pohađala srednju školu. Lekara i inženjera imamo manje od 2%. Najobrazovaniji migranti dolaze iz Sirije, međutim u Nemačkoj vrlo teško dolaze do posla. Samo 15% Sirijaca je pronašlo posao u Nemačkoj, dok 85% zavisi od socijalne pomoći.

I pored velikog napora, integracija u Nemačkoj ide vrlo teško. Uloženo je mnogo novca u raznorazne programe, ali su rezultati vrlo slabi.

20% migranta radi vrlo slabo plaćene poslove čišćenja i u restoranima, a od kojih nije moguće normalno živeti. Radi se o poslovima koji nisu dovoljno plaćeni i koji ne odgovaraju potražnji radne snage u Nemačkoj.

Danas Nemačka nudi 1.600.000 slobodnih radnih mesta, međutim migranti nemaju profil koji može zadovoljiti tržište rada u Nemačkoj. Migranti ne govore nemački jezik, nemaju dovoljne kvalifikacije i poslovi koje su radili u svojim državama nisu kompatibilni s poslovima u Nemačkoj. Jedan automehaničar iz Iraka, ne može popravljati nemačke automobile. A upravo je to ono što treba Nemačkoj.

Rezultat svega: migranti moraju krenuti ispočetka. Naučiti jezik, matematiku, fiziku, pre nego što počnu da traže  posao.

Za kraj ostavljamo najbolje. Nemačka je predvidela 13 milijardi evra samo za učenje nemačkog jezika.

Politika spaljene zemlje Zapada, gde se daleke zemlje uništavaju kako bi se doseglo do jeftine i sposobne radne snage, očito ne donosi rezultat. Šteta je učinjena, ali cenu ipak treba da plate narodi Balkana, a kao što propagiraju mainstream novinari i političari.

(logicno.com)

Check Also

BOŽO PRELEVIĆ OTKRIVA ZAVERU: PLAN JE DA MIGRANTI ZAMENE SRBE

Epidemija COVID-19 pokazala je koliko je država Srbija slaba i neorganizovana. Advokat Božo Prelević upozorava …