Home / TEMA DANA / Otkriven plan rušenja Srbije u 7 tačaka..!

Otkriven plan rušenja Srbije u 7 tačaka..!

CIA ima unapred osmišljen i oproban recept za rušenje neposlušne vlasti koji se sastoji u sedam ključnih koraka, tvrdi ruski politikolog Pomorceva.

protesti- demonstracije

Da je Srbija sledeća meta na kojoj će Zapad sprovesti ukrajinski scenario i krvavi Majdan, što je već postala vizitkarta Vašingtona, prvi je upozorio ruski šef diplomatije Sergej Lavrov.

Isti stav dele političari, analitičari, sagovornici Srpskog telegrafa koji tvrde da Vašington sprema žestoku kaznu za srpsku vlast zbog saradnje sa Moskvom.

Ruski politikolog Ekatarina Pomorceva uverena je da su Amerikanci uveliko umešali prste na političkoj sceni Srbije.

– Vi ste već jednom preživeli državni prevrat, ali izgleda da dolazak trenutnog lidera Srbije na vlast ometa dalju realizaciju američkih nacionalnih ciljeva u državi i u regionu. Amerika uvek primenjuje isti ili sličan model za smenu neposlušnih režima, od Ukrajine preko Tunisa, Egipta, Gruzije, Moldavije do Makedonije… – ocenjuje Pomorceva.

Lider radikala Vojislav Šešelj kaže da je nedavna poruka visokog zvaničnika Stejt departmenta Brajana Hojta Jija otvoreno upozorenje Vučiću i zajedno sa ostalim sagovornicima našeg lista korak po korak otkriva kako to izgleda kada CIA krene da se obračunava sa vlašću…

1. MEDIJSKE PRIPREME

Teren se priprema uvek od medija, tvrdi politički analitičar Branko Radun.

– Kreće finansiranje postojećih antivladinih medija, ali i otvaranje novih alternativnih medija, preko kojih će se voditi otvorena i svakodnevna kampanja protiv režima. Znači, udara se na svest glasača sa svih frontova – kaže Radun.

Glavna paljba će se voditi preko bivšeg šefa CIA Dejvida Pitreusa, u čijim rukama su sad SBB, ali i N1, Grand i udeo u sajtu Blica…

2. KEŠ ZA OPOZICIJU

Vojislav Šešelj kaže da je finansiranje i jačanje opozicije oprobani sistem iz vremena rušenja režima Slobodana Miloševića, pa neće izostati ni sada.

– Milioni su tada poslati u Srbiju opoziciji, a ako i sad krene reka novca, onda nema povratka. Nekada je glavni čovek za te poslove bio Srđa Popović, a sada nije isključeno da to budu ovi nazovinovi lideri iz opozicije.

Oni će krenuti sa forsiranjem demonstracija i štrajkova, a očekuje se da im se pridruže i američki spavači koji se trenutno nalaze u vlasti da rovare iznutra – objašnjava Šešelj.

3. KONSTANTNI PRITISCI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, govoreći o teškom tonu razgovora sa Brajanom Hojtom Jijem u Beogradu, istakao da očekuje da u narednom periodu pritisci na Srbiju budu sve veći i teži.

Na meti će biti svaka politička, vojna i ekonomska saradnja, a bivši novinar Rojtersa Jakša Šćekić smatra da će ovi poslednji za nas biti najpogubniji.

U prilog tome da nikakva saradnja sa Rusijom neće biti tolerisana u Vašingtonu, Radun navodi da je Gerhardu Šrederu svojevremeno zamerano zbog saradnje sa Moskvom na „Severnom toku“, nakon čega je i pao s vlasti.

4. LANSIRANJE AFERA

Pokušaji da se pokretanjem raznih afera smanji ugled vlasti uveliko je u toku. Na meti su svi najbliži ljudi u okruženju Aleksandra Vučića. U prilog tome ide fabrikovanje afera koje su se pripisivale gradonačelniku Siniši Malom, a sada i ministru odbrane Aleksandru Vulinu.

Bivši bezbednjak Božidar Spasić kaže da je ovo jedan od najvažnijih koraka koje CIA primenjuje u rušenju režima.

– Plasiranjem neistina i fabrikovanjem ovakvih afera stvara se svojevrsna nesigurnost kod građana i strah da vlast ne može da ih zaštiti od kriminala i korupcije. Tako se šire narodne mase spremaju da izađu na ulicu. Jedni će izaći, a drugi će ih podržavati jer su zadojeni ovakvim informacijama – objašnjava Spasić.

5. SPINOVANJE VESTI

Vrlo bitan korak jeste toliko zadiranje u svest birača, da se i one stvari i događaji koji nemaju nikakve veze sa politikom pretvaraju u političko pitanje broj jedan.

Primer toga je trenutno spinovanje sa smenom fudbalskog selektora Srbije Slavoljuba Muslina, koji je sa pozicije očigledno pomeren zbog lošeg rukovođenja timom. Međutim, u antivladinim medijima, na društvenim mrežama ovu smenu pokušavaju da politizuju.

Slična situacija je bila i sa nedavnim lažnim informacijama o broju birača na pojedinim opštinama.

Poturena je lažna vest da vlast njihov broj veštački uvećava masovnim doseljavanjem građana iz unutrašnjosti, da bi se ispostavilo da je broj glasača trenutno isti kao i na prethodnim izborima.

6. RADIKALIZACIJA

Kada prethodnih pet koraka bude sprovedeno, kreće se u radikalizaciju, odnosno masovni izlazak na ulice. Spasić kaže da je dobro poznat stav CIA da samo ulica može da sruši režim.

– Čeka se samo pravi momenat, da vlast načini jedan pogrešan potez, pa da se aktiviraju građani da izađu na ulice i da pokušaju da ponove 5. oktobar.

Ključni momenat u toj priči je da se animiraju Vojska i policija da se priključe protestu, što se već na neki način sprovodi preko stalnih štrajkova vojnih i policijskih sindikata – zaključuje Spasić.

7. NASILJE

Krv na ulicama je poslednji korak, a prema mišljenju naših sagovornika, izbori planirani u martu idealni su momenat da se nasiljem pokuša srušiti vlast. Tada će se iskoristiti i najmanji pogrešan korak vlasti ili policije na ulicama da se krene sa nasiljem.

– Tada će Vučić morati ili da kapitulira ili će ga Zapad uzeti potpuno pod svoje. Jedini izlaz koji može da ima iz svega ovoga jeste potpuno okretanje ka Rusiji, ništa drugo ga ne može spasti – zaključuje Šešelj.

(Republika)

Check Also

PRVO ĆE BITI PROGLAŠENA TRAMPOVA, PA BAJDENOVA POBEDA, POTOM ĆE POČETI OBRAČUNI PO GRADOVIMA..

Autor: Sergej MARKOV Sjedinjenim Državama se približava najoštrija politička kriza. Evo najverovatnijeg scenarija te krize. 1. …