Home / TEMA DANA / OTKRIVENI ŠOKANTNI PODACI POVODOM VUČIĆEVE NAJAVE U BRISELU DA SRBIJA USKORO „NEĆE BITI ISTA ZEMLJA“! OVO SE KRIJE..

OTKRIVENI ŠOKANTNI PODACI POVODOM VUČIĆEVE NAJAVE U BRISELU DA SRBIJA USKORO „NEĆE BITI ISTA ZEMLJA“! OVO SE KRIJE..

Ruska novinska federalna agencija Regnum prenela je autorski tekst Mlađana Đorđevića pod naslovom “Šta se sprema da pravi Vučić – Veliku Srbiju ili Veliku Albaniju”. Tekst prenosimo u celosti.

Aleksandar Vučić najavljuje – nećemo biti ista zemlja

Ako je suditi prema izjavama svih učesnika dvodnevne posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića, sedištu EU u Briselu, Srbija uskoro „neće biti ista zemlja“. I dok se Aleksandar Vučić trudi da građanima Srbije predstavi kontinuitet „zlatnog doba“ i boljeg života kroz velike infrastrukturne radove iz EU fondova, mračna strana njegove posete biva „provaljena“ od strane kosovskih Albanaca, koji sa neskrivenom radošću očekuju skoro srpsko priznanje svoje „nezavisnosti“ i nastavak daljeg komadanja Srbije.

U samo dve nedelje, region Balkana potresla su dva „non pejpera“, dokumenata koji među diplomatama nezvanično kruže kao poverljivi i koji u jednom trenutku, kada se oko njihovog sadržaja formira širi konsenzus, bivaju plasiraju domaćoj javnosti kroz podobne medije.

Sredinom aprila 2021. godine, Balkan je bio meta tzv. „Slovenačkog non-pejpera“, koji je po prvi put javno prezentovao tajne snove pojedinih balkanskih lidera. Dokument predlaže „rešenje“ balkanske krize kroz formiranje triju „velikih“ država, Velike Albanije, Velike Srbije i Velike Hrvatske. Ovaj termin „velike“, odnosi se na suštinu celog predloženog scenarija, po kome bi „velike“ države nastale komadanjem postojećih priznatih malih.

Dokument tako „formalizuje“ samoproglašeno „Kosovo*“, ali u sklopu nove države – Velike Albanije, dok oštećena Srbija treba da utehu nađe u pripajanju delova Federacije Bosne i Hercegovine, pre svega Republike Srpske, svojoj teritoriji.

U toj preraspodeli postojećih državnih granica na Balkanu, Republika Hrvatska bi trebala da dobije onaj deo teritorije Federacije BiH koji je većinski naseljen etničkim Hrvatima. Postojeća Federacija BiH bi na taj način bila komadanjem značajno umanjena, ali bi zadržala postojeći izlazni koridor na Jadransko more, a svoju budućnost bi mogla da opredeli „ili ka EU, ili ka Turskoj“.

Potpuno je jasno da je ovaj „non pejper“ zasnovan na principu etničkog prekrajanja granica i stvaranja čistih etničkih država, što jeste bio glavni uzrok otpočinjanja raspada SFRJ i krvavih ratova na tom prostoru. Bez obzira na to što su svi balkanski lideri sa navodnim gnušanjem odbacili ovaj papir, primetno je da on kohabitira sa težnjama nekih lokalnih moćnika da prošire svoja mala kraljevstva.

Pored toga što ovaj nevidljivo-postojeći dokument komada Federaciju BiH, on (ne)otvara pitanje daljeg „reformisanja“ balkanskih granica kroz neizbežni domino efekat cepanja Crne Gore i Severne Makedonije, čiji su delovi teritorija, iako ne obuhvaćeni „non-pejperom“, naseljeni etničkim Albancima u velikom broju i time definisani kao deo jedinstvene Albanske teritorije.

Drugi „non-pejper“ ugledao je svetlo dana u vreme gore pomenute posete Aleksandra Vučića sedištu EU. Objavljen u kosovskoj štampi, dokument takođe ima veo „nezvaničnosti“, ali nema sumnje da je plasiran od strane EU sa ciljem da ispita reakciju srpskog javnog mnjenja na predviđeno potpisivanje „pravno obavezujućeg sporazuma o uređenju međusobnih odnosa između Beograda i Prištine“.

Da odmah pojasnim, Beograd i Priština nikada se nisu sastali, a teško i da će. Radi se o pokušaju vešte prevare srpskog javnog mnjenja koju plasira Aleksandar Vučić, sa ciljem da umanji svoju odgovornost za izdaju Kosova i Metohije. Zapravo, radi se o statusnim pregovorima Srbije i tzv. „nezavisnog“ Kosova, na najvišem nivou.

Novoobjavljeni „non-pejper“, sadrži katastrofalne, ali očekivane posledice po Srbiju; priznanje nezavisnog Kosova i njegovog neometanog članstva u UN, dok se od „Kosova*“ očekuje da ne uvodi trgovinske barijere Srbiji, a zauzvrat Srbija će dati bukvalno sve. Naravno, Zajednica srpskih opština, kao i budući „guverner autonomne oblasti Severno Kosovo“, radiće u okviru kosovskog ustavno-zakonodavnog poretka.

Srpska pravoslavna crkva na Kosovu i Metohiji, će po ovom „non-pejperu“ dobiti status „neuznemiravanog postojanja i obavljanja poslova“ i biće „samoupravni deo kosovskog političkog i ustavnog poretka, sa posebnim statusom, a u „skladu sa predloženim ustavnim promenama“ treba da bude deo Srpske pravoslavne crkve čije „sedište bi trebalo da bude u Pećkoj patrijaršiji“.

Posebna gadost ovog „non-pejpera“ je osnivanje „ekonomske zone Mitrovica“ koja treba da postane deo šire „transnacionalne slobodne zone“, koja će imati „specijalni status samouprave“ i biti sastavljena od već pomenutog severa Kosova i „jugoistočne Srbije, regiona Novi Pazar“.

Potpuno je jasno da je pojava „non-pejpera“ koordinirana i sračunata da prekrajanjem granica na Balkanu zapravo širom otvori vrata stvaranju „veoma velike Albanije“, kojoj osim Kosova treba na mala vrata pripojiti i jugoistok Srbije – pretežno muslimanksu regiju Novog Pazara.

Postaje evidentno da šireći svoje vojno prisustvo i uticaj preko Kosova na Rašku oblast jugo-istočne Srbije, Zapad na Balkanu stvara svog najjačeg igrača, „veoma veliku Albaniju, a glavni izvođač prljavih radova je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Mlađan Đorđević, predsednik pokreta Oslobođenje

(SRBIN.info)

Check Also

UDARNO: Amerikanci na granicu sa Ukrajinom rasporedili padobrance 82. vazdušno-desantne brigade SAD

82.vazdušno-desantna brigada SAD primećena je na granici sa Ukrajinom. Pentagon je tajno rasporedio padobrance 82. …