Home / TEMA DANA / OVO ĆE IZAZVATI HAOS I JOŠ VEĆE PODELE U AMERICI: Otkriveno ko je poslao pakete-bombe Obami i Klintonovima!?

OVO ĆE IZAZVATI HAOS I JOŠ VEĆE PODELE U AMERICI: Otkriveno ko je poslao pakete-bombe Obami i Klintonovima!?

Bivša američka državna sekretarka i kandidatkinja demokrata na predsedničkim izborima Hilari Klinton izjavila je da SAD prolaze kroz „uznemiravajući period“.

„To je period dubokih podela i zbog toga treba da budemo okupljeni zajedno“, rekla je Klintonova u Majamiju gde treba da učestvuje u mitingu uoči parlamentarnih izbora u SAD.

Hilari je reagovala na seriju sumnjivih paketa upućenih njoj, bivšem predsedniku Baraku Obami, njujorškom sedištu televizijske mreže CNN, kao i kancelarijama nekoliko poslanika Demokratske stranke, među kojima je i Kamala Haris iz Kalifornije.

Bela kuća je saopštila da se radi o zastrašujućim incidentims i da će počinioci odgovarati na sudu.

Američki predsednik je sa svoje strane rekao da „političkom nasilju nema mesta u SAD“, a oglasila se i prva dama Melanija Tramp koja je incidente označila kao „kukavičke napade“.

Šef republikanaca u Senatu Mič Mekkonel upozorio je da se radi o „aktima unutrašnjeg terorizma“.

CNN je saopštio je da je zbog sumnjivog paketa evakuisano njegovo njujorško dopisništvo, koje se nalazi usred četvrti Menhetna.

Njujorška policija je potvrdila da je pronašla paket s mogućom eksplozivnom napravom kao i beli prah.

Ta televizija je navela je da je na paketu pisalo ime Džona Brenana, bivšeg direktora Centralne obaveštajne službe koji je komentator na CNN. Brenan je poznat po žestokim kritikama na račun Trampove administracije.

Napetost je potom porasla saopštenjem policije Floride da je pronašla sličan paket kod ureda demokratske poslanice u Kongresu Debi Vaserman Šulc. Dobio ga je i bivši ministar pravde Erik Holder.

Demokratski guverner države Njujork Endrju Kuomo potom je naveo da je sumnjiva pošiljka poslata i njegovoj kancelariji na Menhetnu.

Niko za sada nije preuzeo odgovornost za slanje tih paketa, ali izvori bliski saveznoj policiji smatraju da bi to mogla da bude „koordinisana akcija“.

Direktor FBI izjavio je da je u istragu ovih incidenata uključio svu moć biroa i otkrio da se sadržaj `paketa` analizira u njegovoj laboratoriji u vojnoj bazi Kuontiko u Virdžiniji.

U SAD će 6. novembra biti održani parlamentarni izbori na kojima se Demokratska stranka nada da će osvojiti većinu u oba doma Kongresa kako bi paralisala rad Trampove administracije, navodi agencija Frans pres.

Istraga će pokazati – ko stoji iza pošiljki-bombi poslatih vodećim demokratama. A možda i neće – ako je tu oepraciju osmislila i izvela američko-globalna duboka država.

Paketi-bombe su stili demokratama u samom finišu izborne kampanje za Kongres SAD. Te bombe nisu eksplodirale na adresama na koje su poslate jer to nije ni bilo predviđeno, ali razorno delovati na izborne izglede republikanaca i Trampov rejting.

Trampu paketi-bombe nisu ni za šta bili potrebni, ali su demokratama – više nego dobrodošli…

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …