Home / TEMA DANA / OVO JE NAJVEĆA OPASNOST PO SRBIJU: Ako Kosovo dobije članstvo u UN, sledeći njihov korak je KATASTROFALAN ZA SRBIJU

OVO JE NAJVEĆA OPASNOST PO SRBIJU: Ako Kosovo dobije članstvo u UN, sledeći njihov korak je KATASTROFALAN ZA SRBIJU

Direktor Centra za geostrateške studije Dragana Trifković tvrdi da je cilj SAD i Albanaca da pravno obavezujućim sporazumom sa Beogradom, nakon stolice u UN, omoguće i članstvo Kosova u NATO. Ona je, gostujući u emisiji produkcije “Balkan info”, rekla da je članstvo Kosova U NATO najveća opasnost u Srbiju.

Ono što je posebno opasno po pitanju Kosova i Metohije je to što je Hašim Tači već više puta nagovestio da želi da uđe u NATO. Ukoliko zaista Aleksandar Vučić odluči da potpiše taj tzv. sveobuhvatni mirovni sporazum kojim će se obazati da Srbija neće kočiti ulazak Kosova u druge međunarodne insistucije i organizacije, može da se desi da odmah posle toga Kosovo uđe u proceduru ulaska u NATO.

Pitanje je šta mi posle toga možemo da uradimo. Ne možemo ništa da uradimo nažalost. Morali bi da zaratimo sa NATO da povratimo našu teritoriju – upozorila je ona.

Ona u intervjuu govori o poslednjim incidentima na Kosovu i Metohiju, kritikuje politiku Aleksandra Vučića, govori o odnosima Srbije i Rusije i drugim aktuelnim temama.

Pogledajte video:

Check Also

POSLE 3. NOVEMBRA SAD ĆE BITI NA IVICI GRAĐANSKOG RATA- OVO SU SCENARIJA KOJA SLEDE..

Sjedinjenim Državama se približava najoštrija politička kriza. Evo najverovatnijeg scenarija te krize. 1. Verovatno je …