Home / TEMA DANA / OVO JE TRAMPOV PROTIVNIK NA SLEDEĆIM IZBORIMA: HOMOSEKSUALAC I PROJEKAT DUBOKE DRŽAVE- OVO SE DEŠAVA..

OVO JE TRAMPOV PROTIVNIK NA SLEDEĆIM IZBORIMA: HOMOSEKSUALAC I PROJEKAT DUBOKE DRŽAVE- OVO SE DEŠAVA..

Autor: Vjačeslav NIKONOV, spoljnopolitički ekspert

Fijasko impičmenta u izbornoj godini povećaće šanse Donalda Trampa.

Kako pokazuju ankete, on je dobio nove pristalice,konsolidovao je svoje biračko telo i Republikansku partiju koja ga je u Senatu (prilikom glasanja o impičmentu) gotovo jednoglasno podržala.

Ide mu na ruku i haos u Demokratskoj partiji.

Demokrate su stavile karte na Džoa Bajdena od koga se očekivalo da objedini i vašingtonski establišment, i duboku državu, i tajne službe, i političku klasu, i liberalne medije.

Međutim, nije tako krenulo. Na prajmeriz demokrata u Ajovi – Bajden je zauzeo tek četvrto mesto. To je za demokrate ozbiljan udarac.

Prva tri mesta zauzelli su dvoje socijalista – Berni Sanders i Elizabet Voren. Prvo mesto je pripalo Pitu Butidžidžu čije ime donedavno nije niko znao ni u SAD. Na ovu figuru treba obratiti posebnu pažnju.Na prvi pogled: mačka u džaku.

Bio je na čelu nevelikog provincijskog grada, ali to nije prost čova: diplomirao je na Harvardu, iskusan je politički tehnolog i oficir američke vojno-pomorske špijunaže. Mlad je i energičan.

Da li vas ovo na nešto podseća?

Mene podseća na situaciju sa Emanuelom Makronom i Vladimirom Zelenskim.

Više je nego jasno da je Pit Butidžidž polittehnološki projekat. Možda i glavni polittehnološki projekat Demokratske partije. Trampu neće biti lako da ga pobedi na novembarskim predsedničkim izborima.

NIKONOV ovako i ovoliko. Ali, ko je Pit Butidžidž (38) kad se slika dodatno izoštri? Reč je o ljubimcu dela liberalne američke gradske inteligencije i establišmenta Demokratske partije.

O stručnjaku za političke tehnologije i spoljnu politiku, ali i homoseksualcu koji to ne skriva. Sebe smatra hrišćaninom i rado se upušta u sporove povodom bogoslaovskih tema.

Bio je na čelu grada Saut Bend u Indijani sa 100.000 stanovnika i saradnik poznate konsalting-kompanije „Mekenzi“.

Njegov program je sličan Bajdenovom, ali on nema njegovu popularnost. Nema ni Bajdenove „fleke i skandale“ kao opterećenje.

Butidžidža oponenti otvoreno nazivaju „CIA-Pitom“.

Neki analitičari ga otvoreno nazivaju projektom duboke države, sa kojom već tri godine ratuje Tramp.

Butidžidž je u politiku ušao početkom 2017. kada se, doduše neuspešno, kandidovao za mesto predsednika Demokratskog nacionalnog komiteta.

Obećava da će „izgraditi most ka novoj eri američke politike“. Njegove veze da dubokom državom otkriva i to što je već sada među onima koji su dobili najviše novca za izbornu kampanju.

Butidžidž se 2018. venčao sa svojim partnerom Čejstenom Glezmanom, nastavnikom iz Mičigena, koji je otad veoma aktivan u njegovoj kampanji.

Butidžidž i Sanders dobili su bezmalo isti broj glasova za nominaciju za predsedničkog kandidata Demokratske stranke u Ajova: Butidžidž 26,2 odsto glasova, Sanders 26,1 odsto.

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …