Home / TEMA DANA / OVO ME SE NISMO NADALI: Evo šta sve uskoro može zadesiti Vučića i Srbiju! (VIDEO)

OVO ME SE NISMO NADALI: Evo šta sve uskoro može zadesiti Vučića i Srbiju! (VIDEO)

Gosti emisije „Politikon”, koju vodi i uređuje Danilo Tvrdišić, u produkciji medijske kuće „Helmcast”, bili su Miodrag Zarković, novinar i voditelj na Radiju „Snage naroda” i gl.odg.urednik Srbin.info, Dejan Petar Zlatanović.

Tema emisije su bili protekli lokalni izbori za Skupštinu Beograda, kao i govor predsednika Rusije, Vladimara Putina, pred oba doma ruske skuptšine, u kojem je izneo smernice ruske spoljne politike za narednih deset godina.

Na početku emisije, Miodrag Zarković, govoreći o lokalnim izborima u Beogradu je istakao da su ovi izbori bili pogotovo bitni prvom čoveku SNS, Aleksandru Vučiću, koji je bio u panici zbog „Beograda na vodi” i mogućnosti da nova, njemu nenaklonjena vlast, ispita legalnost svih SNS realizovanih projekata u Beogradu.

„U slučaju poraza Vučić bi tada morao da trguje, podmićuje i radi ko zna šta još sa novom vlašću, da bi spasio sebe i svoje saradnike od robije”, podvukao je Zarković i dodao:

„Ni raniji izbori nisu bili do kraja čisti i bez nepravilnosti izbornih krađa, ali u ovih 30-ak godina višestranačja u Srbiji nije bilo nameštenijih izbora. Od zvaničnih 23 opozicionih izbora, čak 18 do 20 lista su bile tajno u saradnji sa Aleksandrom Vučićem. I to su negde rezultati pokazali jer stranka koja dobija 0,7 ili 0,2% morala je to da zna unapred.

Kada se radi istraživanje može da se promaši da li će se imati 3,5 ili 3, 8% ili 4,2%, ali neko ko dobije na kraju 0,5% glasova sigurno je to znao unapred. Pa šta je onda njih motivisalo da učestvuje na izborima, na kojima će dobiti 0,5%, možemo samo da „pretpostavimo“. Lično mislim da su tih dvadesetak lista trkalo istu trku da bi vlastima poklonile pobedu”.

Nadovezujući se na Miloša Zarkovića, Dejan Petar Zlatanović govoreći o svojim utiscima u vezi završenih lokalnih izbora u Beogradu, naveo je da kada se probudio ujutru, posle spektakularne pobede SNS u Beogradu, da je imao prvi osećaj, kao istoričar, da se vratio u vreme pada i propasti Rimskog carstva:

„Kao čovek koji nema ni prekršajnu prijavu, a u porodici nema nikog ni sa krivičnom prijavom, kao neko ko se druži sa ljudima koji u biografiji nemaju ni k od kriminala, koji pripadaju srednjoj klasi, običnim ljudima; kao takav čovek kada bi saznao da su Vučiću pobili decu, ili mu silovali kćerku, ili kada bi znao da su njega čerečili na ulici, zajedno sa njegovim bratom, majkom, ja koji nikad ne volim nasilje i koji nikad ne bih pozivao na takve stvari, samo bi se okrenuo stranu  i upitao bih: ‘Šta ima novo, šta se novo dešava?”, opisujući svoje emotivno stanje nakon lokalnih izbora istakao je Zlatanović dodajući:

„Toliko mi je puno Vučića u meni, a i ljudima oko mene, da me baš briga šta će se sutra s njim desiti. A kao istoričar znam, Gibon opisijući propast Rimskog carstva to je sjajno pokazao, kada takvo osećanje gaji, prema svojoj eliti, srednja klasa na kojoj se zasniva jedno društvo, jer shvata da je država od strane te baš elite  iznutra uništena i da ne može ništa da učini da je popravi i spase, te se povuče u sebe, da je baš briga za sudbinu klase koja vodi državu, to je početak kraja tog društva i naroda, kojoj pripada ta srednja klasa. I ne samo tog naroda već takve vlasti.”

Dejan Petar Zlatanović je još istakao da je ustvari prvi čovek SNS najveći gubitnik ovih izbora zaključivši:

„Da li je Vučić razmišljao šta će se desiti, posle ovakvih izbora, na kojima se vidi jer je snimljeno, da se na samom biračkom mestu kupuju glasovi, i da se to prenosi preko društvenih mreža i ništa se ne uradi povodom toga (pre bi izašli na ulicu protestvovali, a sad tišina i muk), sa njegovom porodicom i sa njegovim najbližima, kada on ne bude više tu?

Jer on misli da u takvom okruženju njegovu porodicu neko hteti da zaštiti?

Ne, neće. Zato mi je utisak, posle ovih izbora, da je ono što sam čitao o latino banana-državama, zašta sam mislio da je daleka stvarnost koja se nikada neće desiti kod nas, dešava se sada nama.

Ni pod komunistima, u vreme najžešćeg terora ovakve stvari se nisu dešavale – da nemate čak želju i potrebu da prikrijete da lažete, kradete, …

A da li posle ovakve sumorne analize srpski narod i društvo može da se ipak trgne i otrezni, polako dolazeći sebi sa željom da se spase, pogledajte u nastavku emisije u video klipu dole:

Check Also

MIHAILO MEDENICA: KOLIKO JE TO KOSOVA I METOHIJE SRBIJI I VUČIĆU DOVOLjNO?

Šta je to, kako veliš Aleksandre Vučiću: “nikome sve- svakome dovoljno”?! Kompromis za koji se …