Home / TEMA DANA / POMETNJA U KREMLJU! CELA RUSIJA NA NOGAMA: TAJNI PODACI o novom hipersoničnom oružju „PROCURELI“ DO AMERIKANACA!

POMETNJA U KREMLJU! CELA RUSIJA NA NOGAMA: TAJNI PODACI o novom hipersoničnom oružju „PROCURELI“ DO AMERIKANACA!

Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) izvršila je pretres centra za svemirska istraživanja zbog sumnje da su „procurele“ informacije o hipersoničnim raketama „Kindžal“, a sumnja se da su tajni podaci dostavljeni zapadnim špijunima.

Državna korporacija za kosmičke aktivnosti „Roskosmos“ je saopštila da njeno osoblje sarađuje sa agentima FSB-a na tom slučaju, pišu ruski mediji. Navodi se da ruski list „Komersant“ piše da je oko deset osoba iz jednog „Roskosmosovog“ centra pod istragom. Pretražena je i kancelarija direktora Dmitrija Peisona i prema pisanju tog lista, osumnjičeni bi mogli da budu optuženi za izdaju.

Kako piše RT, ruske obaveštajne službe veruju kako su strogo čuvane informacije o modernom oružju procurele iz dva istraživačka i razvojna centra u Moskvi.

Pozivajući se na izvore iz obaveštajne služve, „Komerstant“ navodi da je zaposleni sa pristupom poverljivim informacijama odao podatke.

U petak ujutru operativci FSB-a su pretresli sedište centara TSNIIMASH i „Junajted roket end spejs korporejšn-a“ (URSC), koji su u sklopu ruske svemirske agencije „Roskosmos“, koja je i pravila projektile.

Incident su izvori ruskog lista opisali kao „neprihvatljiv“.

– Mnoge glave će leteti, neće se završiti samo sa otkazima – rekao je izvor.

Hipersonični projektili lete brzinom koja je pet puta veća od brzine zvuka, a mogu da nose i nuklearne glave. Prvi put je prikazano u martu ove godine, kada ga je svečano predstavio predsednik Rusije Vladimir Putin.

U četvrtak je rusko Ministarstvo odbrane objavilo snimke dva nova hipersonička raketna sistema koji mogu da nose nuklearne bojeve glave.

Ruski vojni stručnjak Pavel Felgenhauer rekao je za „Bi-Bi-Si“ da je veoma skeptičan kada je reč o efektivnosti novih sistema. Istragu o curenju informacija o raketnim sistemima nazvao je „politički sramotnom“.

Check Also

NOGO: VUČIĆ, MIŠKOVIĆ I BEKO SPREMAJU PLJAČKU VEKA- EVO ZAŠTO JE UHAPŠEN JOVIČIĆ! (ŠOK VIDEO)

Političar i bivši narodni poslanik, Srđan Nogo, ekskluzivno za Srbin.info je otkrio neverovatnu pljačku i …