Home / TEMA DANA / POMETNJA U KREMLJU: Pentagon prvi put ima novo oružje, za koje Rusi nemaju odgovor!

POMETNJA U KREMLJU: Pentagon prvi put ima novo oružje, za koje Rusi nemaju odgovor!

Rojevi insekata, transportujući genetski modifikovani zarazni virusi, napad na poljoprivredne useve zemlje i uništavanje njene proizvodnje hrane – ovo nije naučno-fantastični scenario, već je plan koji zapravo sprema DARPA, agencija Ministarstva odbrane SAD odgovorna za razvoj novih tehologija za vojsku SAD-a.

Pet naučnika sa jednog francuskog i dva nemačka univerziteta je otkrilo ove informacije u Science, jednoj od najprestižnijih naučnih revija na svetu.

U svom editorijalu, objavljenom 5. oktobra, oni su izneli ozbiljnu sumnju u ideju da je istraživanje DARPA-e, pod nazivom “insekti saveznici“ bilo namenjeno samo za upotrebu koju je ova Agencija objavila – zaštitu američke poljoprivrede od patogena korišćenjem insekata kao vektora genetski modifikovanih virusa.

Ovi virusi se prenose na biljke i modifikuju njihove hormone. Ovaj kapacitet – kako je izjavilo pet naučnika – izgleda da je vrlo zabrinjavajući.

Međutim, u okviru naučnog miljea, program se “naširoko shvata kao napor da se razviju biološki agensi za neprijateljske svrhe i njihova sredstva isporuke,“ drugim rečima “novi oblik biološkog oružja.“ Ovo krši Konvenciju o biološkom oružju, koja je stupila na snagu 1975. godine, ali koja je ostala neaktivna uglavnom zbog odbijanja SAD-a da prihvati inspekcije sopstvenih laboratorija.

Pet naučnika navodi da se “laka pojednostavljenja mogu koristiti za stvaranje nove klase biološkog oružja, oružja koje bi bilo izuzetno prenosivo na osetljive useve zbog disperzije insekata kao sredstva isporuke.“

Ovaj scenario napada na poljoprivredne kulture u Rusiji, Kini i drugim zemljama, pod vođstvom Pentagona, sa rojevima insekata koji prenose virus, nije naučno-fantastična priča.

Program DARPA-e nije jedini koji koristi insekte kao oružje rata. Američka Kancelarija za pomorsko istraživanje je zatražila istraživanje od Univerziteta Vašington u Sent Luisu kako bi transformisali skakavce u biološke dronove.

Koristeći elektrodu implantiranu u njihov mozak i mali predajnik na leđima insekta, operater na terenu može dešifrovati šta antene skakavca prikupljaju. Ovi insekti imaju olfaktivni kapacitet sposoban za trenutno sagledavanje različitih vrsta hemijskih supstanci u vazduhu – što omogućava identifikaciju skladišta eksploziva i drugih lokacija koje mogu biti pogođene vazdušnim ili raketnim napadima.

Još užasniji scenariji su pomenuti u editorijalu pet naučnika u časopisu Science. Program DARPA-e – ističu oni – je prvi program koji se odnosi na razvoj genetski modifikovanih virusa koji se mogu proširiti po čitavom okruženju, i koji mogu zaraziti i druge organizme “ne samo u poljoprivredi.“ Drugim rečima, ljudska bića mogu biti navedena među organizmima potencijalno pogođenim infektivnim virusima koje prenose insekti.

Znamo da se tokom Hladnog rata, u laboratoijama SAD-a i drugih zemalja, sprovodilo istraživanje o bakterijama i virusima – kada se ovi agensi rašire od strane insekata (vaši, muve, krpelji), oni mogu podstaći epidemije u neprijateljskoj naciji. Među njima su bakterije Jersinija pestis, uzrok bubonske kuge (zastrašujuća “crna smrt“ srednjeg veka) i virus Ebole, koji su zarazni i smrtonosni.

Sa tehnikama koje su danas dostupne, moguće je proizvesti nove vrste patogena, koji se šire insektima, od kojih ciljana populacija neće imati odbranu.

“Nesreće,“ koje je u biblijskoj priči poslao Bog kako bi pogodio Egipat sa ogromnim rojevima komaraca, muva i skakavaca, danas zaista mogu biti poslate od strane ljudi da napadnu čitav svet. Ovaj put nas ne upozoravaju proroci, već naučnici koji su zadržali svoju humanost.

Webtribune.rs

Check Also

UDARNO: Amerikanci na granicu sa Ukrajinom rasporedili padobrance 82. vazdušno-desantne brigade SAD

82.vazdušno-desantna brigada SAD primećena je na granici sa Ukrajinom. Pentagon je tajno rasporedio padobrance 82. …