Home / TEMA DANA / POSLE POBEDE NA IZBORIMA, KURC OTKRIO VELIKU TAJNU: EVO ŠTA SE DEŠAVA U NEMAČKOJ!

POSLE POBEDE NA IZBORIMA, KURC OTKRIO VELIKU TAJNU: EVO ŠTA SE DEŠAVA U NEMAČKOJ!

Konzervativna Austrijska Narodna partija – čiji je lider donedavni kancelar Sebastijan Kurc – pobednik je prevremenih izbora.

Osvojila je 38,4 odsto glasova. Drugoplasirana je Socijaldemokratska partija sa 21,5 odsto, a treća – Austrijska partija slobode sa 17,3 odsto.

Lider ove poslednje – Norbert Hofer – već je izjavio da ona prelazi u opoziciju i da će pretrpeti transformaciju koja će „mnoge pozitivno iznenaditi“.

Kurc je priznao da nije očekivao ovako dobar rezultat i naglasio:

„Skinuti smo u maju sa vlasti, prošli četiri teška meseca, i danas su nas glasači ponovo vratili svojim glasovima. Ovo je istorijski rezultat, jer nikada nije bilo ovakve razlike između OVP kao prve, i drugih stranaka“.

U nastavku je još istakao: „Osvojili smo ogromno povjerenje, koje je ujedno i velika odgovornost koju prihvatamo uz veliko poštovanje. Obećavam da ćemo učiniti sve da opravdamo ukazano poverenje i radimo najbolje što možemo za dobrobit Austrije“.

Međutim, mnogo veću pažnju sveta privukla je njegova tvrdnja da je u Nemačkoj „đavolski loša ekonomska situacija“.

Nije se upustio u obrazlaganje zašto misli da je baš „đavolski loša“. Samo je dodao:

„Pred nama je mnogo iskušenja. Zbog situacije u Nemačkoj – pojavila se pretnja nezaposlenosti. Tu je i Bregzit. To su izazovi koji imaju uticaj i na Austriju. Predstoje nam teška vremena“.

Check Also

„TRENUTNA SITUACIJA U SVETU DOPUŠTA POČETAK KATASTROFE U SVAKOM TRENUTKU- SVE JE SPREMNO ZA KOLAPS“

Ruski ekonomski ekspert Mihail Hazin savetuje ulaganje u zlato kao predmet dugoročne finansijske perspektive. Struktura …