Home / TEMA DANA / Predrag Mijatović zvani Fleka (35), žandarm koji je sustigao Vučića i zadao mu udarac koji ga je oborio!

Predrag Mijatović zvani Fleka (35), žandarm koji je sustigao Vučića i zadao mu udarac koji ga je oborio!

Predrag Mijatović zvani Fleka (35) žandarm je koji se vidi na snimku prebijanja Andreja Vučića i koji ga je sustigao i zadao mu poslednji udarac po bubrezima.

Pored Fleke, koji je rodom iz Vranjske Banje, zbog prebijanja Vučića, Malog i pripadnika jedinice „Kobre“, suspendovani su Rade Matić, Predrag Ćirković, Dalibor Đorđević i Dragan Savić, svi iz niškog odreda Žandarmerije.

Mitrović, kako navode izvori iz Žandarmerije, poznat je po debelom dosijeu koji je o njemu sakupila Unutrašnja kontrola policije.

„Fleka je komandir specijalističke čete niške Žandarmerije, on je organizovao žandarme da rade na obezbeđenju po niškim kafićima i klubovima, ali i po kafićima u Prokuplju“, navodi izvor.

Mitrovićevo ime pominje se i na spisku žandarma koji su sprovodili teror po gradu.

„On je deo grupe koja je učestvovala u iskopavanju zlata kod Gamzigrada, njih niko ne može da kontroliše“, priča izvor i podseća da je pod izgovorom da su na vežbi 30 pripadnika Žandarmerije tri dana na teritoriji Gamzigradske banje sa devet džipova, iskopavali zemljište na privatnim imanjima u potrazi za zlatom.

Suspendovani Matić, Đorđević i Savić su pripadnici čete za podršku i oni su na video snimku u svetlim maskirnim uniformama, dok su Mitrović i Ćirković iz specijalističke čete sa maskama u crnim uniformama.

Izvor objašnjava da je takozvana specijalistička četa niškog odreda čiji je komandant Sead Koštić poznata po surovosti i da „oni prvo biju, a onda pitaju kako se zoveš“.

„I sam komandant niškog odreda Sead Koštić poblematičnog je ponašanja i više disciplinskih postupaka se vodi protiv njega“, navodi izvor.
On ističe da je specijalistička četa Žandarmerije trebalo da bude ponos te jedinice.

„Najveći broj niških žandarma iz specijalističke čete učestvovao je u sukobima na Kosovu, bivši su pripadnici Jedinice za specijalne operacije, a za sebe kažu da su u JSO birani po modelu regrutovanja Legije stranaca“, kaže izvor.

(Naše novine)

Check Also

Lukašenko: Na Zapadu već formirane jedinice za ulazak u Ukrajinu!

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da je najopasnija tendencija u Ukrajini – pokušaj njenog …