Home / U FOKUSU / „Prave opoziciju i udružuju se protiv vlasti samo zbog činjenice da nisu mogli da budu deo nje!“

„Prave opoziciju i udružuju se protiv vlasti samo zbog činjenice da nisu mogli da budu deo nje!“

Lider Nove demokratske stranke Boris Tadić smatra da ne može da deli isti vrednosni sklop sa strankama koje se udružuju protiv vlasti samo zbog činjenice da nisu mogle da budu deo nje i da opozicija mora da bude motivisana interesima građana.

„Ujedinjavanje bi trebalo da bude zasnovano na programskoj, ideološkoj i vrednosnoj bliskosti stranaka, a ne da se pretvori u političko pabirčenje. A jedino zajedničko ovim strankama je da su otvoreno sarađivale ili htele da sarađuju sa Vučićem. Prosto, realnost je u suprotnosti sa njihovim medijskim pozivanjem na ujedinjavanje protiv Vučića“, smatra prvi čovek NDS.

Tadić podseća i da je URS donedavno bio u vladi sa SNS, „dok nije izbačen iz te vlade“ i da je DS insistirao na uslaku u vladu sa Vučićem nakon izbora 2012, a da je svoj stav promenio tek nakon što je Đilas smenjen sa mesta gradonačelnika.

„Pri tom, DS koji poziva na ujedinjenje protiv Vučića je u vlasti sa SNS u oko 30 gradova. Cela predizborna kampanja LDP bila je motivisana ulaskom u vladu, a Čedomir Jovanović je i pre kampanje razgovarao sa Vučićem o ulasku u vladu. Sada kada nije uspeo da uđe ni u parlament, poziva na ujedinjavanje opozicije“, zaključuje Tadić.

(Novosti)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …