Home / TEMA DANA / PRIPREMA ZA KRVAVI KONFLIKT: Soroš pokrenuo plan za konačno uništenje Srbije..

PRIPREMA ZA KRVAVI KONFLIKT: Soroš pokrenuo plan za konačno uništenje Srbije..

soros
Po zlu čuveni američki tajkun DŽordž Soroš najavio je da će uložiti čak 500 miliona dolara kako bi se stotine hiljada migranata sa Bliskog istoka trajno naselile u Evropskoj uniji i Srbiji!

Soroš, koji se lažno predstavlja kao humanista i filantrop, a zapravo je izvođač prljavih radova američkih centara moći koji stoje iza brojnih krvavih ratova poput onih u Siriji, Libiji, Ukrajini, rekao je juče na samitu UN o izbeglicama da će pola milijarde dolara dati za preduzeća i poslove koje bi u Evropi pokrenuli migranti sa Bliskog istoka.

Priprema haosa

Naš cilj je da privatni sektor iskoristimo za javno dobro. Ove investicije imaju nameru da budu uspešne, ali naš primarni fokus jeste da stvorimo proizvode i usluge koji zaista koriste migrantskim zajednicama i njihovim domaćinima. Uložiću 500 miliona dolara u pokretanje preduzeća, afirmisane kompanije, inicijative s društvenim uticajem i poslove koje su pokrenule izbeglice i migranti, objavio je Soroš.

I dok niko od zvaničnika Srbije juče nije želeo zvanično da govori o tome, analitičar Dragomir Anđelković smatra da ovo može imati samo negativne posledice po našu zemlju.

– Ovaj “velikodušni” Sorošev predlog je klasična zamka koju Srbija treba da odbije. To je plan za trajno zadržavanje i naseljavanje velikog broja migranata u Srbiji. Realizacija Soroševog plana bi dramatično promenila etničku i religijsku sliku stanovništva i otvorila vrata novim krvavim konfliktima u budućnosti – napominje Anđelković.

I analitičar Dejan Vuk Stanković smatra da bi Srbija, ako ikako može, trebalo da odbije ovakvu Soroševu inicijativu.

– Sumnjam da naša država ima i ekonomske kapacitete za trajni prijem nekoliko desetina hiljada migranata. Pritom, postoje velike kulturne razlike, tako da je pitanje koliko bi oni stvarno mogli da se “uklope” u društvo. Zato je bolje da migranti odu iz Srbije u zemlje EU koje imaju više iskustva sa tim – zaključuje Stanković.

(informer)

Check Also

ŠOKANTNE TVRDNJE KRIMINOLOGA: VLAST UBACILA NAVIJAČE DA IZAZOVU INCIDENTE, KAKO BI UGUŠILA PROTESTE IZNUTRA

Cilj vlasti je da izazove incidente da bi mogla da okrivi organizatore za nasilje i …