Home / TEMA DANA / Privrednici izneli Vučiću 14 mera koje izvlače Srbiju iz krize za 6 meseci!

Privrednici izneli Vučiću 14 mera koje izvlače Srbiju iz krize za 6 meseci!

Premijer Aleksandar Vučić sastao se sa biznismenima članovima kluba „Privrednik“ i oni su7 mu izneli svoje predloge reformskih mera.

500

Tačan termin sastanka juče nije mogao da nam potvrdi ni kabinet predsednika Vlade, ali ni članovi kluba “Privrednik”, pa ni predsednik kluba Miodrag Kostić.

– Prilikom posete premijera Vučića klubu “Privrednik” dogovoreno je da članovi ovog udruženja pripreme svoje viđenje mera ekonomske politike, koje bi trebalo pozitivno da utiču na privredni ambijent. Tokom leta, članovi kluba radili su u osam radnih grupa. Napravili smo predlog seta konkretnih mera koje ne zahtevaju izdvajanje dodatnih budžetskih sredstava – objašnjava za “Blic” izvor iz Šekspirove.

Predložene su, pre svega, kratkoročne mere koje bi u roku, ne dužem od pola godine, trebalo da pomognu privrednu aktivnost i utiču na smanjenje stope nezaposlenosti.

– Pored toga, radne grupe su se bavile i elementima dugoročnih razvojnih politika, gde je potrebno da Vlada pruži smernice i odredi prioritetne privredne grane –

Biznismeni u “Privredniku” kao da su uvereni da su načinili prvi korak u obnavljanju dobrih odnosa sa Vladom. Prvo poziv premijera Vučića da pomognu svojoj zemlji i preuzmu gubitaše, ali i njegova molba da se aktivnije uključe u kreiranju ekonomske politike države za mnoge od članova kluba značio je povratak poverenja koji je u prethodnih godinu-dve bio prilično poljuljan na relaciji Nemanjina – Šekspirova. Tada se ponudom Milana Beka da preuzme rukovođenje „Železnicama“ pokrenula lavina nagađanja koji bi još biznismen mogao da „zaduži“ neko od posrnulih javnih ili firmi u restruktuiranju. Sada su spremniji da podrže varijantu da u takvim kompanijama povremeno ili stalno obavljaju savetodavne poslove.

Železnice

Iako se spekulisalo da bi Milan Beko od naredne nedelje mogao da preuzme operativno upravljanje „Železnicama Srbije“, prema tvrdnji potpredsednice Vlade i resornog ministra za infrastrukturu Zorane Mihajlović, tako nešto je malo verovatno.
– Kao predsednik Kadrovske komisije Vlade, takav predlog nisam videla i zbog toga o njemu ne mogu ni da se izjašnjavam. To što se neko pominje u medijima ili što bi nešto želeo, ne znači da će se to i desiti – kaže Mihajlović.

 

Check Also

ŠTA SE TO DEŠAVA U JUŽNOJ KOREJI? VAKCINISANIH 83%, A ŠOKANTNI EPIDEMIOLOŠKI REZULTATI!!

Prema NY Post-u Južna Koreja se nosi s rekordnim brojem slučajeva infekcija kovid-19 i smrtnih …